Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, "Kabataş saldırısı" iddialarını sürdürdü, onu da "paralel"e bağladı.

Selvi, Gezi Parkı protestoları sırasında Kabataş'ta "belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik grubun, başörtülü bir kadını dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı" iddialarıyla ilgili "Kabataş gibi bir yerde MOBESE kayıtlarının olmaması size tuhaf gelmiyor mu?" diye sordu. Sorusunu "derinleştirerek" yazısını sürdüren Selvi'nin yolu "paralel yapı"ya çıktı.

"İstanbul’daki MOBESE kameralarının yazılımını gerçekleştiren firmanın Gülen cemaati için ifade edilen 'paralel yapı'ya ait olduğunu" iddia eden Selvi, "İstanbul’daki MOBESE kameralarının yazılımını gerçekleştiren firmanın paralel yapıya ait olmasını en azından sorgulanması gereken bir nokta olarak görmüyor musunuz" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin, "MOBESE'n yoksa yalancısın" başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

(...)Gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Kabataş gibi bir yerde MOBESE kayıtlarının olmaması size tuhaf gelmiyor mu?

İstanbul’daki MOBESE kameralarının yazılımını gerçekleştiren firmanın paralel yapıya ait olmasını en azından sorgulanması gereken bir nokta olarak görmüyor musunuz?

Başbakan’ın ofisine böcek koyan, devletin kriptolu telefonlarını dinleyen, Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmeyi kaydeden yapı en azından kuşku vermiyor mu?