Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden Bülent Arınç'la ilgili konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önündeki kâğıda not aldığını yazdı. Selvi, daha sonra Soylu'nun notu yok ettiğini ifade etti.

Selvi bugünkü 'Erdoğan'ı öfkelendiren neydi? başlıklı yazısında, "Arınç, 'Sözleriniz bizi üzdü, rencide etti' deyince Erdoğan 'Sizin sözleriniz bizi daha çok üzdü. Beni rencide etti. Ellerinde Yasin Börü'nün, Kürtlerin kanı olan adamı başımıza çıkarıyorsun' diye tepki gösteriyor. Zaten dünkü konuşmasında da 'Kitabını herkes okusun dediği kişi, elinde binlerce Kürt kardeşimin, askerimin, polisimin, öğretmenimin kanı olan, bölücülük peşinde koşan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur' dedi. 

Erdoğan bunlan söylerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önündeki kâğıda not alıyordu. Sonra onu ortadan kaldırdı." ifadesini kullandı. 

Selvi yazısına şöyle devam etti:

CUMHUR İTTİFAKINA GÜÇLÜ DESTEK

Erdoğan’ın konuşmasının üçüncü kompartımanını ise cumhur ittifakına verdiği güçlü destek oluşturdu.

Erdoğan hem de bunu Bahçeli’nin sözlerine atıf yaparak gerçekleştirdi. Siyasette simgelerin yeri büyüktür. “Dün Sayın Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi, bu ittifak asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda kanıyla kurduğu bu ittifakın tek amacı, ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmaktır” diye konuştu. Ama ondan önce bir cümlesi vardı. Erdoğan, reformları cumhur ittifakı olarak gerçekleştireceklerini söyledi. Yani MHP’siz değil. MHP’ye rağmen değil, MHP ile birlikte nice reformlara...

ERDOĞAN BU HAMLEYİ NEDEN YAPTI?

Siyasi feraseti güçlü bir lider Erdoğan. Arınç’ın açıklamaları ile reform sürecinin zarar göreceğini, MHP’nin tedirgin edilmesinin siyasi kaosa neden olabilecek bir sürecin kapısını araladığını gördü. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla misali. Arınç’a söyledi ama parti içinde benzer değerlendirmeleri yapanlara da mesaj vermiş oldu. Bir anlamda öfkeli bir dille yeni bir ayar yaptı.