AKP'ye "her koşulda destek" vermesiyle bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Yarın geç olmadan uyarayım istedim" başlığı ile kaleme aldığı yazısında AKP'deki rahatsızlığı yansıttı. Selvi, AKP'deki oy düşüşüne çare bulunması gerektiğini söylediği yazısında, "HDP barajı aşıyor" dedi. Selvi ayrıca, "Erdoğan'ı tanıdıkça aşık oldum" diyen Ethem Sancak ile Erdoğan için "fedailik" yapcağını söyleyen ve "silahlarım var" diyen Yiğit Bulut'a da sert tepki gösterdi: "Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır."

"AKP, OY DÜŞÜŞÜNE ÇARE BULMALI"

Yeni Şafak'taki yazısında kararsız seçmenlerin halen yüzde 14 seviyelerinde olduğunu ve bunların büyük çoğunluğunun AKP seçmeni olduğunun altını çizen Selvi, "HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı konusu önemini koruyor. Son araştırmalar ve sahadaki gözlemler HDP'nin barajı aştığı yönünde. HDP'nin barajı aşması halinde oy oranından ziyade milletvekili sayısı önem kazanıyor" değerlendirmesi yaptı. Erdoğan'ın ve Davutoğlu'nun miting yapmasının da sanılanın aksine AKP lehine olmadığını, "İkili görüntü bir kafa karışıklığına mı yol açtı?" sorusuyla gündeme getiren Selvi, AKP'ye daha önce oy vermiş ve şimdi ilişkisini sorgulayan seçmenin vereceği kararla 8 Haziran'da bir koalisyon olabileceğinin altını çizdi. "AK Parti, tüp geçitle denizin altından Boğaz'ın iki yakasını bir birine bağlamayı başardı. Ama görünen o ki seçmenlerinin bir bölümüyle gönül köprülerinde bir sorun var" diyen ve "AK Parti'nin bu seçimlerde en büyük rakibi yine AK Parti" tespitini yapan Selvi, AKP'nin son iki haftada "oy düşüşlerine" çare bulması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİNE DİKKATİ ÇEKTİ

Yaşanan bu düşüşlerde özellikle söylemlerden kaynaklandığını belirterek, üstü örtülü bir şekilde Erdoğan'ı işaret eden Selvi, şunlara dikkat çekti:

"AK Parti'ye oy veren dindarların ve batıda yaşayan Kürtlerin bir kısmının böyle bir sorgulama içinde olduğu anlaşılıyor. Uludere, Kobani ve 'Kürt sorunu yoktur' söylemiyle, batıdaki Kürtlerde duygusal bir kopuşun başladığı anlaşılıyor. Ayrıca partisiyle arasına mesafe koyan ama başka bir yere gitmeyen yüzde 14'lük bir kitle var. İlk kez bu seçimlerde böyle bir yapı ortaya çıktı. Bunları AK Partili kararsızlar olarak kavramlaştırıyoruz. Geçen seçimlerde AK Parti'ye oy veren ve bu seçimde başka bir partiye oy vermeye eli gitmeyen bir kesim. Burada milletvekili listelerinde yapılan yanlışlıkların payını da görmek gerekiyor."

SELVİ'DEN ETHAM SANCAK VE YİĞİT BULUT'A: "KÜÇÜK MEFAATLERİNİZ UĞRUNA.."

Selvi, "Erdoğan'ı tanıdıkça aşık oldum" diyen Star Medya Grubu Başkanı Ethem Sancak ve "İki silahım yüzlerce mermim var, ben ölmeden kimse Erdoğan'a dokunamaz" açıklaması ile tartışmaya yol açan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut'a da tepki gösterdiği yazısına şöyle devam etti:

[...]Biz tevazumuzla, sadeliğimizle ve fakir sofralarındaki yerimizle bilinirdik. (...)Ancak, 'İki tabancam var. Bolca da mermim var. Ben ölmeden, beni vurmadan, ben asılmadan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına kimse elini süremez' şeklindeki yaklaşımlar fayda sağlamıyor. Tam aksine Erdoğan'a zarar veriyor.

Evet iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan'a çevrilmiş durumda.

Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal'da, Çiller'de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Menderes, Yassıada'da soyadını verdiği Ethem Menderes'in günlüklerinden yargılandı.

Erdoğan da, AK Parti de, Davutoğlu da bu ülke için gerekli.

Lütfen küçük menfaatleriniz uğruna Erdoğan'a kıymayın efendiler!

Yarın geç olmadan uyarayım istedim."