Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, anayasa değişikliği referandumunda yüzde 46 ‘Evet’ çıkacağı yönünde görüş bildirdiklerini aktardı.

Bugünkü köşe yazısında Başbakan Yıldırım ve bakanların referandum stratejisini tartışmak üzere Yıldırım’ın evinde bir araya geldiğini aktaran Selvi, konuşmada “Referandum garanti değil. Çok iyi bir kampanya yürütmemiz lazım” dendiğini aktardı.

Selvi şu ifadeleri kullandı: “AK Parti’nin oy oranı yüzde 49. Referandumda bunun yüzde 40’ının oy vermesini beklememiz lazım. 1 Kasım’da ülkede istikrar olsun, ekonomik kriz olmasın, Türkiye beka sorunu yaşanmasın diye AK Parti’ye oy veren bir kesim var. Bunların oranı yüzde 9’a ulaşıyor. Bunlar, başkanlık sistemine karşılar.”

KÜRT OYLARINI KAZANMAK İÇİN STRATEJİ

Selvi "Bu durumda referanduma gidilirken evet cephesinin yüzde 46 seviyesinde olduğu tespiti yapılıyor. Kürt oylarını kazanmaya yönelik olarak ayrı bir strateji oluşturulması öneriliyor" dedi.

Meral Akşener’in, MHP’den partiden ihraç edilmesine karşın etkisini sürdürdüğü ve partinin oy oranının yüzde 12 olduğunu hatırlatan hükümet yetkilileri, MHP’li seçmenler için “Referandumda evet oyu vereceklerin oranı yarı yarıya olur” ifadelerini kullandı.

BAKANLARDAN GÜL VE DAVTOĞLU ÖNERİSİ

Selvi, bazı bakanların kampanya sürecinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yararlanılmasını önerdiğini de aktardı.