CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, polis cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne atılan mermiye ilişkin, "Yapılanlar halkın takdiridir" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a yanıt verdi.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK sonrasında yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Böke, polis cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne atılan mermiye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Dün Türkiye siyaset tarihine kara leke olacak bir saldırı gerçekleşti. Bugünkü MYK'da bu saldırıyı değerlendirdik. Bundan sonra CHP'nin takınacağı tavır çok net ve kararlı olacaktır. Demokrasi, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi, heyecanı 93 yıldır sürdürüyoruz. Bu mücadele gücünün karşısında hiç kimse duramaz. Türkiye için kurduğumuz hayalin önüne hiçbir kurşunun geçemeyeceğini bir kez daha konuştuk.

Türkiye saray rejimi ve bu rejimin uzantısı olan AKP iktidarı tarafından bir terör sarmalına teslim edildi. Saray rejimi kendisi iktidarda kalmak uğruna birçok canı feda etmeyi göze almış görünüyor.

Suçluluk duygusu ve çetecilik anlayışı ile dün bir saldırı gerçekleştirdiler. Suçlarını örtmek için şehitlerin cenazelerini bir tiyatro sahnesine çevirdiler. Bütün bunlar olurken suçluluğunu bilenler, saray soytarılarını karşımıza çıkartıyorlar. Saray soytarıları, gelip bize, ‘Ana muhalefet liderine yapılanlar halkın takdiridir' diyor. Açıkça suça azmettiriyorlar. 14 yıllık bir iktidar sonucunda bizi kana boğdular."

İBRAHİM KALIN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin,"Hala Türkiye'de terör örgütü ve mensuplarıyla ilgili bu tür cümleler kurulabiliyorsa bunun takdirini millete bırakmak gerekir. Terörle mücadele konusunda hükümeti eleştirirken diğer taraftan böyle açıklamalar yapmaları veya birilerinin terör faaliyetlerini şirin gösterici teşvik edici faaliyette bulunmaları abesle iştigaldir" ifadelerini kullandı.