HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, ABD’nin Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını nedeniyle Gazze sınırında düzenlenen protestolar ve İsrail’in sert müdahalesine Twitter’da açıklama yaptı.

İsrail hükümetine çağrıda bulunan Demirtaş, İsrail saldırılarının durdurulması için ortak ses gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin saldırı karşısında sessiz durmaması gerektiğini ifade eden Demirtaş, “İsrail hükümetinin sınır tanımayan barbarlığını lanetliyorum. Mazlum Filistin halkının katledilen evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarına şifa diliyorum. İsrail hükümetinin vahşetini bir an önce durdurabilmek için güçlü bir ses, ortak bir duruş gösterilmesi gerekir. Türkiye toplumu bu vahşet karşısında sessiz kalmadığını ve kalmayacağını dünyaya en güçlü şekilde göstermelidir” dedi.

İstanbul’da büyük bir miting yapılması çağrısında bulunan Demirtaş, “Bir Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Cumhurbaşkanı adaylarına ve demokrasi güçlerine, bu vahşeti protesto etmek ve Filistin halkı ile dayanışmak için sivil toplum öncülüğünde, İstanbul’da büyük bir miting çağrısı yapıyorum. İstanbul’da toplanacak milyonların çığlığı bu katliamı durdurabilir. Çok geç olmadan Filistin’e ses verelim” ifadelerini kullandı.

Demokrat Haber