Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası boyunca kullanacağı kurumsal internet sayfası ve hesapları şöyle açıklandı:

Web sitesi: http://selahattindemirtas.net/

Facebook sayfası: https://www.facebook.com/HDPdemirtas

Twitter hesabı: https://twitter.com/HDPdemirtas

SELAHATTİN DEMİRATAŞ’IN HESAP NUMARASI

Cumhurbaşkanı adayları sadece bağışlarla kampanya yapacak. Üç cumhurbaşkanı adayı yasa gereği kendi siyasi partilerinden yardım alamayacaklar. Şirket, vakıf, sendika gibi tüzel kişiler hariç kişisel bağışlar toplanacak. Bir kişi bir adaya en fazla 9 bin 82 lira bağışlayabiliyor.

Adaylar, adaylığın kesinleşmesi yani 10 Temmuz’dan seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından yardım ve bağış alabilecek. Bağış ve yardımlardan veraset ve intikal vergisi alınmayacak.

Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyası için kullanılacak hesap bilgisi de şu şekilde:

Ziraat Bankası TBMM Şubesi Şube No: 0903

Hesap No: 31583126 - 5004

IBAN No: TR68 0001 0009 0331 5831 2650 04

SELAHATTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre serbest avukatlık yaptı.

Ardından İnsan Hakları Derneği’nin Diyarbakır Şube yönetiminde görev aldı. Dönemin İHD Başkanı Osman Baydemir’in belediye başkanı seçilmesinin ardından, İHD Diyarbakır Şube Başkanlığı’na seçildi. Dernek, Demirtaş’ın başkanlığı döneminde, faili meçhul cinayetlerin üzerine giden bir politika izledi. Aynı dönemde, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Uluslararası Af Örgütü Diyarbakır Şubesi derneklerinin kurucuları arasında yer aldı.

2007 yılında Demokratik Toplum Partisi’nde (DTP) aktif siyasi mücadelesine başlayan Demirtaş, aynı yıl gerçekleştirilen genel seçimlerde, DTP ve Türkiye demokrasi güçlerinin ortak  ‘Bin Umut Adayları’ Diyarbakır listesinden 23. Dönem Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşturulan DTP grubuna katıldı ve 34 yaşında partinin grup başkanvekilliğini üstlendi.

2009 yılında DTP’nin kapatılmasını izleyen süreçte, milletvekillerinin Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçişi sonrası 2010 yılında toplanan olağanüstü kongrede Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak BDP’nin yeni eşbaşkanları seçildiler. 2011 Türkiye genel seçimlerine ise bu defa 18 ayrı demokrasi hareketi ve BDP’nin desteklediği Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Hakkari adayı olarak giren Demirtaş, 24. Dönem Milletvekili seçildi.

Ateşkes ve barış sürecinin de başladığı bu son dönemde BDP eş genel başkanlığı görevini yürüttü. 22 Haziran 2014 tarihinde, bileşenleri arasında BDP’nin de bulunduğu Halkların Demokratik Kongresi’nin partilileşme sürecinde kurulan ve seçim sonrası çok daha geniş bir katılımla vücut bulan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanlığına Figen Yüksekdağ ile birlikte seçildi.

Selahattin Demirtaş, çocukluk yıllarında tanıştığı Başak Demirtaş ile evli, Delal ve Dılda adlarında iki kız çocuk babası.

30 Haziran 2014’te adaylığının açıklandığı basın toplantısında Demirtaş nasıl bir cumhurbaşkanlığı tasvir ettiğini şöyle açıkladı: “Bizim anlayışımız ile birlikte artık ciddi ve korkunç devlet dönemi bitecek. Devletin gülebileceğini ve halk tarafından neşeli bir şekilde yönetilebileceğini göstermek istiyoruz. Biz devleti, Çankaya'yı halkın hizmetine ve devletin bütün organlarıyla halkın emrine sunacak bir anlayışı taşımaya çalışacağız.” (Demokrat Haber)