BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP eş başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Demirtaş, "Hem halkın genel önerisi hem de arkadaşlarımın önerisi doğrultusunda adaylığa karar verdim" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin 22 Haziran'daki 2. Olağanüstü Kongresi'nde yapılacak eş başkanlık adaylığı seçimlerine aday olarak katılacağını duyurdu.

İlk açıklamayı ANF’den Ali Barış Kurt’a yapan Demirtaş, şöyle konuştu: "Doğrusu eş genel başkan sıfatıyla herhangi kurumda yer almayacağımı belirtmiştim ama siyaset, halk ne görev yüklerse, bundan kaçamayız. Hem halkın genel önerisi hem de arkadaşlarımın önerisi doğrultusunda HDP Kongre Hazırlık Komitesi benim ismimi de eş başkan adaylığı için gündeme aldı. Ben de kararımı verdim; HDP eş başkanlığı için adayım. Tarihi hiçbir görevden kaçamayız. Adaylık sonucunun bugün ya da yarın açıklanmasını bekliyoruz."

'HDP'DE TÜM DEĞERLERİ ORTAKLAŞTIRACAĞIZ'

Demirtaş, HDP'nin önemli bir noktaya geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Tartışmalar olgunlaştı. Şimdi yeni dönemde hepimize düşen, bu olgunlaşmış tartışmaları pratikte büyütmek ve HDP'yi güçlendirmek; alternatif güç haline getirmektir. HDP'yi büyüyen umut haline getireceğiz. Geçmiş dönemde arkadaşlarımız çok çalıştılar, HDP'yi Türkiye'nin gündemine soktular. Artık bir HDP gerçekliği vardır. BDP de dahil bizler, hiçbir partimizin bize bıraktığı değeri, mirası kenara itmeden, yadsımadan HDP'de tüm bu değerleri ortaklaştıracağız. Önümüzdeki dönemde de HDP yeni yönetimiyle daha başarılı işler yapacak. HDP anlayışına stratejik olarak değer biçiyorduk; şimdi bu yaklaşımı büyütmek bizim tarihi görevimiz."

'CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN KENDİ ADAYIMIZ OLACAK'

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı konusunda ise "HDP grubu kesinlikle kendi adayını çıkaracaktır ve bu aday tek başına üçüncü bir çizgiyi temsil edecektir. Diğer Cumhurbaşkanı adaylarına kıyasla tek demokratik, özgürlükçü, emekten ve kardeşlikten yana aday olacak. Geri kalan adayların hepsi aynı zihniyetten; statükodan, devletçi gelenekten beslenen ve özgürlükçü yanları olmayan, klasik ulus devlet zihniyetini devam ettiren adaylar olacak" dedi.