HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, hayvan hakları için aktivistlerin hazırladığı taahhütnameyi imzaladı.

Hayvan hakları için söz veren diğer aday ise İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener.

Aralarında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), Hayvanlara Adalet Derneği (HAD), Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Hayvan Hakları ve Etiği Derneği'nin olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu "Hayvan Haklarını Yok Sayan Siyasîlere OY YOK" kampanyası başlatmıştı.

Kampanya kapsamında sivil toplum kuruluşları, cumhurbaşkanı adayları, siyasî parti liderleri ve milletvekili adaylarından randevu isteyerek hazırladıkları taahhütnameyi imzalamalarını talep ediyor.

Taahhütnamede "Seçildiğim takdirde doğayı ve hayvanların yaşam haklarını koşulsuz koruyacak ulusal ve yerel bazda çalışmalar yapacağıma söz veriyorum" ifadeleri geçiyor.

AKŞENER VE DEMİRTAŞ İMZALADI

Hayvan hakları savunucularının hazırladığı taahhütnameyi ilk olarak İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener imzaladı.

Dün kampanya bileşenlerinden Hayvanlara Adalet Derneği (HAD) yöneticisi avukatlar, HDP’nin adayı Demirtaş’ı ile tutuklu bulunduğu Edirne Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti.

Demirtaş da hayvan haklarını koruyacağına dair söz vererek hayvan hakları taahhütnamesini imzaladı.

Hayvan hakları savunucularının, diğer adaylardan randevu talepleri sürüyor.

‘TÜM PARTİLERE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ’

Demirtaş ile cezaevinde görüşen avukatlardan Barış Kârlı, şöyle konuştu:

"Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş'ın hayvan haklarını koruma yönünde attıkları bu adımın, diğer cumhurbaşkanı adaylarına, siyasî parti liderlerine ve milletvekillerine örnek olmasını diliyoruz. Edirne cezaevindeki görüşmemizde, hayvanların siyasî propaganda, miting malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini, bu tür zorlamaların propaganda amacı ile kullanılan hayvanlara işkence ve ölüm olarak döndüğünü bir kez daha hatırlattık".

Kaynak: Bianet