Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı'nda halktan uzak ve boş meydana el salladığı görüntüler günün konusu olmuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın o fotoğrafına "Düştüğü durumun farkında değil, yalnızlığını, tek adam fotoğrafını verebileceğini düşünememiştim. İnsanın içi acıyor. Balkonda tek başına bir adam. Türkiye bunu hak etmiyor" yorumunu yaptı.

Selahattin Demirtaş Özgür Radyo'nun konuğuydu. 

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Her türlü koalisyon seçeneği, tek başına AKP iktidarından daha iyi bir seçenektir. Bizim MHP ile uzlaşma şansımız yok. İlkelerimiz uzlaşmıyor. Diğer partilerle oturup koalisyon seçeneklerini konuşacağız. AKP'yle anlaşılır mı, uzlaşılır mı ayrı mesele. Ama pençelerini kırdığımız AKP ile oturup halkımızın yararına ne çıkar bakacağız.

Artık kimsenin AKP'den korkmasına gerek yok. Oyları zaten düşüyor. Devleti ele geçirdiler gibi çaresiz psikolojiye girmeyin.

Herkes o fotoğrafa dönüp baksın. Kim yalnız, kim çaresiz görsün. Onlar kara kara düşünsün.

Nüfusun belli bir kısmı yönetimden memnun değilse halk imza toplayarak kendi içinde belediyelerde seçime gidebilirler. "Böylece katılımcı demokrasi olacak. Belediyeler hizmet etmek için çalışmak zorunda kalacak.

Devletin nasıl ucube bir şey olduğunun farkındaydık. Ama bunu halka öğretmek kolay değil. Bütün devrimcilerle bunu gösteriyoruz.

Devleti bir arabaya benzetirsek o devlet denilen arabayı halk otobüsüne çevirmemiz lazım. Ama 500T yapmayacağız, söz.

Zafere en yakın olduğumuz dönemde kaos yaratıp umudumuzu kırmaya çalışıyorlar. Sakın bu psikolojiye girmeyin.

Fuat Avni denen adama kimse kafasını takmasın. O bir psikolojik savaş hesabıdır. Kesinlikle AKP merkeziyle yönetiliyor.

Zaten şu an AKP-MHP koalisyonu var. Bundan daha kötü ne olacak? Bizim sıkıştırdığımız noktalarda MHP, AKP'ye can simidi attı. Öyle görünüyor ki tek başımıza iktidar olamayacağız. Ama bu kadar saldırıya rağmen daha güçlü şekilde meclise gireceğiz.

7 Haziran akşamı Türkiye diktatörlüğün kıyısından döndü. 2 Kasım'dan itibaren daha farklı bir mücadele başlayacak