HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracına Diyarbakır'da kendisinin de içinde bulunduğu akşam saatlerinde suikast giriminde bulunuldu.

ANF’ye bilgi veren Demirtaş “Makam aracının kurşun geçirmez arka camının kafa hizasında mermi izi tespit edildi” dedi.

Sesi fark etmediklerini söyleyen Demirtaş, araçtan indiklerinde korumaların mermi izini gördüğünü belirtti.

Demirtaş aracın emniyet müdürlüğü kriminal laboratuvarına götürüldüğünü, incelemeler yapıldığını da vurgulayarak, mermi çekirdeğine rastlanmadığını da söyledi.

HDP milletvekili Altan Tan, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında: "HDP Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın aracı silahlı saldırıya uğradı. Son gelen bilgilere göre durumu iyi, büyük geçmiş olsun." sözlerine yer verdi.  

İdris Baluken de yaptığı açıklamada; saldırının Diyarbakır'da Demirtaş'ın evine gittiği sırada gerçekleştiğini söyledi. 

Diyarbakır Valiliği ise, Demirtaş'ın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede her hangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığı açıklamasında bulundu. Açıklamada "Sayın Selahattin Demirtaş'ın ilimizde bulunduğu süre içerisindeki programı Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen koruma görevlilerince takip edilmiş olup, kendisine veya aracına yönelik herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiştir" ifadelerine yer verildi.



Selahattin Demirtaş olayın ortaya çıkmasından sonra twitter hesabından Kürtçe olarak "Mirin bi emrê Xwedê ye" mesajını yayınladı. Mesajın Türkçesi "Ölüm Allah'ın emridir".