Sedat Peker'in tehditli 'evet' kampanyasına sosyal medyadan tepki geldi. 21. Dönem İstanbul Milletvekili ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Nesrin Nas “Sedat Peker tehdit ediyor. Sokağa çıkanı sokakta bekleyeceklermiş. Hükümet bundan utanç duymalı” ifadelerini kullandı.

Daha önce Barış Akademisyenlerini 'oluk oluk kanlarını akıtacağız' ifadeleriyle tehdit eden Sedat Peker, referandumda oyunun rengini açıklamış, evet kampanyası yürüteceğini ifade ederek, "Referandumu yapmamak adına sokaklara çıkan birileri olursa onları sokaklarda bekliyor olacağımızı şimdiden özellikle söylemek isterim" tehdidinde bulunmuştu.

Peker'in bu ifadelerine sosyal medya üzerinden yoğun tepki geldi.

Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas  “Sedat Peker tehdit ediyor. Sokağa çıkanı sokakta bekleyeceklermiş. Artık böyle bir ülkede yaşıyoruz. Hükümet bundan utanç duymalı” diye tepki gösterdi.

Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin ise, “Mafya bozuntusu Sedat Peker'den medet umduğunuz için bu anayasaya HAYIR diyeceğim” diye yazdı.

Avukat Levent Pişkin de “Sedat Peker de 'kendi meşrebince' evet demiş: 'Sokaklarda olacağız' diyerek. #Hayır demek için bir sebep daha” ifadelerini kullandı.