Rize'de yerel bir gazetenin düzenlediği "teröre lanet" mitingine katılan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Ergenekon sanığı Sedat Peker MHP'yi eleştirdi, seçimlerde AKP'yi destekleme çağrısı yaptı. Peker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemenin vatanseverliğin kendilerine yüklediği bir misyon olduğunu öne sürdü.

MİTİNGDE PEKER-ERDOĞAN FOTOĞRAFI

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting alanına, Sedat Peker'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çekilen fotoğrafı asılırken, mitinge Rize ve çevre illerin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

MHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Özel korumalarının eşliğinde alana gelen Sedat Peker, PKK'yi işaret ederek, "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" derken, MHP'yi de şöyle eleştirdi:

"Benim için 'suç örgütü, mafya' demişler. Bu organizasyonu yapanlar için 'sarayın kemik yalayıcısı' demişler. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Allah'a şükür ben kemik yalamadım, yalamam. Ömrüm savaşarak geçti. Bunu yapanlar palyaçolardır. Aslanlar palyaçolardan korkmaz, sadece onlara gülerler. Biz aslanız, aslan."



"EĞER ERDOĞAN'A DİZ ÇÖKTÜRÜLÜRSE.."

Peker, AKP'yi ve Erdoğan'ı neden desteklediğini ise, "Türkiye Cumhuriyetinin kaderi ile Recep Tayyip Erdoğan kaderi birlikte devam etmektedir. Recep Tayyip Erdoğan'a diz çöktürürlerse bu devlete diz çöktürecekler. Bunu göremiyor musunuz? Allah biliyor ben kendisini seviyorum. Bana 'hemşerin diye seviyorsun' dediler. Hemşericilik konusunda hassasiyetim olduğu doğrudur. Ancak adalet ve ülke yönetimi söz konusu olduğunda mezardan babam çıksa bile bu konuda ayrım yapamayız," sözleri ile ifade etti.

"AKP'NİN TEK BAŞINA İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

AKP'nin tek başına iktidar olması için çalışacaklarını söyleyen Peker, "Rize'de yüzde 65'den fazla oyla destekleyin. Yüzde 65 oyun fazlası olursa sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınız da daha iyi savaş ve mücadeleler verir" sözleriyle Rizelilere telkinde bulundu.