Ülkücü mafya lideri Sedat Peker, Ege Üniversitesinde hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümü üzerinden 'Mevcut yasalar yetersiz' sözleriyle İç Güvenlik Paketine gönderme yaptı ve 'Bu kardeşimizin kanı askerlerimiz, polislerimiz, istihbaratçılarımız tarafından alınmalıdır' dedi.

En son Ergenekon davası kapsamında yargılanan ülkücü mafya lideri Sedat Peker'den hükümetin çıkarmakta ısrar ettiği "İç Güvenlik Paketine" destek geldi.

Ege Üniversitesinde ülkücülerin devrimci, demokrat, Kürt öğrencilere saldırısı sırasında yaralanarak yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; "Mevcut hükümet iç güvenlik yasası adı altında bir kanun paketi çalışması hazırladı. Maalesef ki muhalefet partilerinin tamamı ve paralel yapı bu pakete var gücüyle karşı çıktılar. O yasa meclisten geçip Cumhurbaşkanlığınca onaylansaydı, yani muhalefet partileri engel olmasaydı belki de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz hayatta olacaktı" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Ege'deki olaylara ilişkin de, "Şehidimize karşı kan isteyen genç arkadaşlarım, haklısınız ancak sizler Türk-İslam davasını başarıya ulaştıracak olan kadrolarsınız" ifadesini kullanan Peker, şu cümlelerle nasıl bir yasa hazırlandığını da gözler önüne serdi:

"Şehit kardeşlerimizin kanı mutlaka alınmalıdır. Bu kanı alacak olanlar ise en az bizim kadar milliyetçi olan polislerimiz, askerlerimiz ve istihbaratçılarımız olmalıdır. Kıymetli dostlarım, iç güvenlik kanunundaki maddeler geçerse, o maddelerin onlara sağlayacağı güç ile polisimiz, askerimiz ve istihbaratçılarımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin ve diğer tüm şehitlerimizin intikamını alabilecek güce kavuşabilirler." (DİHA)