Türkiye’de 24 Haziran’da 27’inci dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilecek.

AKP-MHP ittifakı seçime ‘cumhur ittifakı’ altında girecekken, Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti ve DP’se ise ‘millet ittifak’ı çatısı altından girecek.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olan HDP, ittifak dışında kaldığı için yüzde 10 seçim barajı geçerli olacak.

Seçim 6 cumhurbaşkanı adayı yarışacak.

Dünya gazetesinden Handan Sema Ceylan'ın aktardığı habere göre, Xsights Araştırma'nın 'Vatandaşın Nabzı Anketi'ne göre, Türk halkının cumhurbaşkanı adayında aradığı en son özelliklerin başında 'takım oyuncusu' olması, ardından 'tolerans' geliyor.

Türkiye, 24 gün sonra cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. 6 cumhurbaşkanı adayının yarışacağı seçimde vatandaşların adayda en son 'takım oyuncusu' niteliğini aradığı belirtildi.

Xsights Araştırma'nın 26 kentten 1517 kişiyle yaptığı 'Vatandaşın Nabzı Anketi' sonuçlarına göre, cumhurbaşkanında en çok 'başarılı', 'sorumluluk sahibi', 'lider', 'yenilikçi' ve 'yüksek özgüven' özellikleri aranıyor.

Takım oyunculuğundan sonra 'tolerans' son ikide yer alan özellik.

Anket kapsamında, "Cumhurbaşkanı adayının size sayacağım sıfatlarından hangilerine sahip olmasını istersiniz", "Şimdi size bazı sıfatlar okuyacağım, çocuğunuz bu sıfatlardan hangilerine sahip olsun istersiniz" sorularının yöneltildiği katılımcılar, ne cumhurbaşkanının ne de çocuklarının 'toleranslı' olmasını önemsiyor.