Edirne'de seçim çalışmalarına devam eden HDP eşbaşkanı Sebahat Tuncel'in otobüsü Keşan'da taşlı saldırıya uğradı.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'ncü sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Pakize Ece'yi belediye başkan adayı göstererek yerel seçimlere girdikleri Edirne'de partisinin seçim bürosu açılına katıldı.

Yaklaşık 20 araçlık konvoy ve seçim otobüsüyle Edirne'ye gelen HDP'li Tuncel'i 50 kadar partili karşıladı. Seçim bürosu önünde konuşan Tuncel, TBMM'ye girebilmek için büyük uğraş verdiklerini anlatırken, şöyle konuştu:

"Bugün sorunların nedeni olanlar, Türkiye'yi asla değiştiremez, toplumsal sorunlara çözüm bulamaz. Özellikle son 30 yıldır yaşanan savaşın, çatışmanın son bulması için HDP önemli bir noktada durmaktadır. Özellikle 2013 yılında Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın Amed Nevroz’unda ortaya koyduğu manifesto sadece Kürtler ve Kürdistan açısından değil, Türkiye açısından önemli bir süreci başlatmıştır. Artık Kürt sorunu açısından silahlar devre dışı bırakılabilir, demokratikleşilebilir. Barış hepimizin ihtiyacı. Nevruzda ortaya çıkan barış, özgürlük, adalet ve demokrasi talebi, Gezi'de kendisine cevap bulmuştur. Gezi'nin de talepleri aynıdır."

OTOBÜSE TAŞLI SALDIRI

Edirne'den sonra Keşan İlçesi'ne geçerek partisinin seçim bürosu açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in, konuşma yapmasının ardından bindiği otobüse yaklaşık 30 kişilik bir grup Türk bayrağı açarak taşla saldırdı. Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu otobüs Keşan'dan ayrılırken çıkan tartışmalarda yaralanan olmadı.

Keşan ilçesine gelen HDP heyetini, Keşan halkı ilçe girişinde konvoy ile karşılayarak seçim irtibat bürosunun açılışına doğru hareket etti.

"Umuda yolculuk başladı" pankartının asıldığı seçim irtibat bürosu önünde halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, yerelden demokrasi geliştirmek için yürüyüş başlattıklarını belirterek, "HDP olarak demokrasinin yerelden gelişeceğine inanıyoruz" dedi. Tüm inançların birlikte yaşayabileceğini ifade eden Tuncel, "Emekçiler, yoksullar ve farklı kimlikler, AKP tarafından yok sayılıyor. HDP olarak birlikte yaşamaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Edirne'nin hala bir yağmur yağdığında sel altında kaldığına dikkat çeken Tuncel, "Edirne'de ekolojik çevre anlayışı ile belediyelerin hareket etmemeleri Edirne için ciddi tehlike yaratıyor. Ergene zehir saçıyor. Halk tehdit altında. Biz HDP olarak sadece halkları değil, ekolojiyi de savunuyoruz" diye konuştu. Bu bozuk düzeni ortadan kaldıracaklarını ifade den Tuncel kent hakkını savunmak için, barış için birlikte olmalıyız mesajı verdi.

Tuncel'in konuşması esnasında ırkçı bir grup Türk bayrağı açarak provokasyon yaratmak istedi. Açılış ardından HDP heyeti ve Tuncel seçim arabası ile yola çıkarken grup bu kez otobüse sandalye ve sopalarla saldırdı. Saldırının polis gözetiminde gerçekleşmesi dikkat çekti.