Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu bulunduğu Silivri 9 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden partisine yeni yıl mektubu gönderdi.

Tuncel mektubunda, “Kendi iktidarı için savaşı, çatışmayı ve köleliği dayatanlara karşı inatla ve ısrarla barışı, özgürlüğü, demokrasi ve adaleti savunmak, sadece savunmak değil bunun için kararlı mücadele etmek başarıyı getirecektir, buna inanmalıyız” dedi.

DBP Genel Merkezi tarafından paylaşılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:

“Kendi iktidarı için savaşı, çatışmayı ve köleliği dayatanlara karşı inatla ve ısrarla barışı, özgürlüğü, demokrasi ve adaleti savunmak, sadece savunmak değil bunun için kararlı mücadele etmek başarıyı getirecektir, buna inanmalıyız. Egemenler bize ‘Asla başaramayacaksınız’ diyorlar ve bizim umudumuzu kırmak için her türlü hile ve oyuna başvuruyorlar. Biz de onlara şunu demeliyiz; Asla ve asla başaramayacaksınız. Çünkü bizim için özgürlük ve umut geçici bir heves değil yaşamın anlamıdır. Hayatı kazanmak için umudumuzu her gün coşkuyla büyüteceğiz ve biz kazanacağız.

Türkiye’yi açık bir cezaevine çeviren zihniyete karşı duvarları yıkmak, zincirleri kırmak ve mücadele etmekten başka seçenek ve şans olmadığını bilmeliyiz. İnanıyorum ki bu süreçte dayanışmayı büyüterek, daha çok yan yana gelerek iktidarın hevesini kursağında bırakacaksınız ve faşizme geçit vermeyeceksiniz. Hepinize selam ve sevgilerimi iletiyorum. İçerde dışarıda, derste sırada, tarlada, fabrikada nerede olursak olalım umudu büyütüp, demokrasiyi, özgürlüğü ve barışı gerçek kılacağız.”

(Kaynak: DİHABER)