HDP’li eşbaşkanlar ve milletvekillerinin tutulduğu Diyarbakır Adliyesi’nin karşısında polisler tarafından gözaltına alınan Sebahat  Tuncel'in gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldığı öğrenildi.

DBP Hukuk Komisyonu üyesi avukatlar, Şivan Cemil Özen ile Cemile Turhallı aracılığıyla mesaj gönderdi. 

TUNCEL: KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Avukatlar Tuncel’in, “Kürt halkının özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz” dediğini aktardı.

Tuncel’in mesajı şöyle: “Her bir insan bir vekildir. Herkes kendi üzerinde düşen görevi yerine getirmek zorundadır. Kimse moralini bozmasın direneceğiz ve mutlaka kazanacağız. Faşist zihniyetler yenilgiye mahkumdur. HDP Eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu vekillerin tutuklanması tamamen bir rehin alma operasyonudur. Asla boyun eğmeyeceğiz”

Öte yandan, HDP Adana İl Örgütü dün milletvekillerinin tutuklanmasının ardından sabah saatlerinde HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç ve Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Sakine Seçgin’in de içinde bulunduğu üye ve yöneticilere yönelik operasyonlara tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

İnönü Parkı’nda gerçekleşen eyleme EMEP, Halkevleri, ESP, SYKP, TÖP-G de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural, söylenenin aksine ortada hukuki bir süreç olmadığını belirterek “Bu bir yargı değil, darbe sürecidir” dedi.

Yargılanmaktan korkmadıklarını ifade eden Tural, “Bu süreç siyasi bir süreçtir. Bizim ifade verip vermememizle ilgili bir süreç değildir” dedi.

HÜKÜMET LASTİĞİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ İLERLİYOR

Basın açıklamasına katılan Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek de hükümetin 7 Haziran’dan sonra kaos ve krizlerle ülkeyi yönetmek istediğini dile getirdi. Hükümetin freni patlamış kamyon gibi önüne geleni ezdiğini ifade eden İmrek, basına yönelik kapatmalar, Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılar, 6 milyon seçmeni bulunan HDP milletvekillerinin tutuklanması gibi gelişmelerin faşist diktatörlük inşa etme isteğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

ÇÖZÜM EN GENİŞ DEMOKRATİK CEPHE

Seçimle gelenin seçimle gitmesi gibi demokrasinin temel ilkelerinden birinin bile uygulanmadığını dile getiren İmrek, AKP’ye karşı emek ve demokrasiden yana olanların en geniş cephede bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

İmrek,“8-10 bin satan Evrensel gazetesi, 80 bin satan Cumhuriyet gazetesinin hedef alındığını 20-30 bin satan Özgür Gündem gazetesinin kapatıldığını” dile getiren İmrek “Yüzde 50 oy alıyoruz diyen bir parti neden bu gazeteleri hedef alıyor. Çünkü yolsuzluklar var işlediği suçlar var. Ama bu devran böyle gitmez. Bunu tersine çevirmek için emekten, demokrasiden yana olanlar en geniş cephede birleşmeli” dedi.

KAYNAK: Özgürlükçü Demokrasi/ Evrensel