Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, mahkeme kararıyla kapatılan ve çalışanları darp edilen Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazetenin Diyarbakır temsilciliğine ziyarette bulundu.

Gazete çalışanları ile sohbet eden Tuncel, Özgür Gündem gazetesinin sıradan bir gazete olmadığının altını çizerek, "Gazetenin basılması ile halkın haber alma hakkına yönelik ciddi bir darbe indirilmiştir. Kürt halkının mücadelesi sonucu büyük bir emekle, bedelle kendisini var eden Özgür Gündem'in kapatılmasını kınıyoruz" diye konuştu.

'HER DEFASINDA DAHA GÜÇLÜ BAŞLADI'

Özgür Gündem gazetesinin Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin, yaşam hakkının yok sayıldığı her dönemde bütün baskılara rağmen halkın sesi olarak, hakikati yazmaktan geri durmadığının altını çizen Tuncel, "Bunun bedelini çok ağır ödedi. Dağıtımcıları katledildi, çalışanları katledildi ve binası bombalandı. Ama buna rağmen Özgür Gündem asla ve asla gerçek habercilikten, halkın sesi olmaktan geri adım atmadı. Her defasında bir öncekinden daha güçlü başlayarak mücadelesine deva etti" ifadelerinde bulundu.

'SESİMİZİ KISMAYA YÖNELİK BİR GİRİŞİMDİR'

Özgür Gündem'in halkların sesini duyuran en önemli gazete olduğunu söyleyen Tuncel, "Bizim sesimizi de kısmaya yönelik bir girişimdir. Kamuoyu ve halkla buluşmamızı engelleyen bir yaklaşımdır. Bütün bunların yaşamasının nedeni Türkiye'de savaşın derinleştirilmek istenmesidir. Tek çözüm devletin bu politikadan vazgeçmesi Sayın Öcalan üzerindeki ağır tecridi kaldırarak yeni bir politikaya geçmesidir" dedi.

Kaynak: DİHA