KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nın, Kürt sorununda gelinen aşama, müzakerelere dönülmesi için yapılan çağrılar ve bundan sonraki sürece ilişkin yaptığı deklarasyona HDP ve DBP'den yanıt geldi.

HDP İmralı heyetinden Pervin Buldan twitter hesabından "KCK'nin yaptığı tarihi açıklama çok kıymetlidir. İmralı heyeti olarak bu konudaki görüşlerimizi bir kez daha pazartesi kamuoyu ile paylaşacağız" yazdı.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de, KCK’nin tekrar müzakerelere dönülsün deklarasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuncel, iktidara seslenerek, "Biz DBP olarak KCK'nin yaptığı bu çağrıya devlet yetkililerinin olumlu cevap vermesi çağrısında bulunuyoruz. Eğer gerçek demokrasi isteniliyorsa bu çağrıya olumlu cevap verilmelidir. Eğer bu çağrıya olumlu cevap verilmezse kaos derinleşir. Kaosun önüne geçmenin tek yolu bu çağrıya olumlu yanıt vererek, müzakerelere dönülmesidir" dedi.

KCK tarafından yapılan açıklamada "Türk devleti ve AKP Hükümetinin bir çözüm politikası geliştirmesi halinde, Kürt sorunu bir ay gibi kısa bir sürede çözülür ve Türkiye'ye barış gelir. Özgürlük Hareketi olarak, tercihimiz demokratik siyasal çözümden yanadır. Bu konuda her türlü fedakarlığı göstereceğimiz de açıktır" denilmişti.

(Kaynak: DİHA)