Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan Ak Parti 3. Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda konuştu.

Çözüm süreci ve müzakerelerle ilgili açıklamalarda bulunan Akdoğan savaşa devam dedi.

“Hadi nerede kalmıştık, başa dönelim diyemeyiz" diyen Akdoğan, "Onlara diyorum ki sürdürmek istesen de sürdüremezsin. Çünkü bu eylemlerle süreç, sürdürülemez hale gelmiştir. Bu güvenlik açığı tamamen kapatılacak” diye konuştu.

Akdoğan, büyük bir yanılgının ortaya çıktığını savunarak, “Biz, Kobani’de başardık, Türkiye’de de yaparız sokak çatışmalarıyla. Buralarda kurtarılmış bölgeler oluştururuz” denildiğini aktararak, "Kobani gibi sokak çatışmalarıyla kurtarılmış bölge ilan etme çabaları, bunların hepsi çökertildi" dedi.

“Bu süreci devam ettirin" çağrılarına kulak tıkayan Akdoğan “Şunu çok iyi görmek gerekiyor. Bu operasyonlar keyiften yapılmadı. ‘Hadi nerede kalmıştık başa dönelim’ diyemeyiz. Burada bir güvenlik açığı oluştu. Örgüt, süreci istismar etti ve ihanet etti. Onlara diyorum ki ‘sürdürmek istesen de sürdüremezsin’. Çünkü bu eylemlerle süreç sürdürülemez hale gelmiştir. Eğer birileri yol keserse, dağa kaçırırsa, baskı yaparsa nasıl siz orada bir şeyi devam ettirebilirsiniz? Silahlanırsa, yeni yeni birtakım silahlı örgütler kurarsa nasıl sürdürebilirsiniz? İllegalite üzerinden devam ederse işte o süreç sürdürülemez hale geldi. Bu güvenlik açığı tamamen kapatılacak” ifadesini kullandı. (Taraf)