Partisinin “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” kapsamasında Bursa’da halk buluşmasında konuşan HDP Grup Başvekili Saruhan Oluç, çalışmalarında büyük bir coşku gözlemlediklerini belirterek, “HDP onurlu direnişin sözüdür. Kapatılamaz” dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz Her Yerdeyiz” programı kapsamında Bursa'nın Yıldırım, Gürsu  ve Osmangazi ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak halkla bir araya geldi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP MYK Üyesi Ferhat Encü'nün katılımıyla partililer ilk olarak Yıldırım ilçe binasında halk toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Oluç ve beraberindeki heyet, sırayla Yıldırım, Gürsu ve Osmangazi ilçe esnafı ziyaretinde açık alanlarda halkla bir araya geldi. Partililere yoğun ilgi dikkat çekerken, heyet gittiği her yerde "HDP umuttur, umut dimdik ayakta" sloganlarıyla karşılandı.

ENCÜ: HALKI GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ

Esnaf ve halk buluşmalarının ardından Osmangazi’de bulunan Mevlana Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada ilk olarak söz alan HDP MYK Üyesi Ferhat Encü, partilerine yönelik baskı ve saldırılara karşı bu kampanyayı başlattıkları söyledi. Halkla buluşmanın önemine dikkat çeken Encü, kent kent sokak sokak çalışma yürüttüklerini aktardı.  “Barış, demokrasi ve özgürlüğü beraber getireceğiz” diyen Encü, partilerine yönelik tüm baskıları boşa çıkaracakları bunun da ancak halkın desteğiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi. Çalışmalarındaki gözlemlerinde değinen Encü, “Bu halk bu mücadelesinden vazgeçmez. AKP-MHP bloğu demokratik siyaseti tavsiye etmek istiyor. Tüm cihana diyoruz halkımızın yanındayız. Halkımızın yanında yürüyoruz. Bu halkın talebi barış ve demokrasidir. Kapatmakla, gözaltı ve tutuklamalarla bu halkın hakikatini görmezden gelemezsiniz. Bu halkın coşkusunu görmezden gelemezsiniz” diye konuştu.

‘HDP ONURLU DİRENİŞİN SÖZÜDÜR’

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da kampanyaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Oluç, kampanyanın partilerine yönelik kapatma davasına ilişkin duyarlılığın ortaya çıkarılması açısından önemli olduğunu belirten Oluç, kampanyanın diğer öneminin ise örgütlülüklerinin sağlanması açısından önem arz ettiğini kaydetti. Kampanyalarının yaz boyunca devam edeceği bilgisini paylaşan Oluç, çalışmalarının sonunda bir deklarasyon yayınlayacaklarını bilgisini paylaştı. Kapatmaya ilişkin AYM’ye ilk savunmalarının Eylül ayında vereceklerini söyleyen Oluç, savunmalarında en güçlü şekilde HDP’nin iradesini savunacaklarını belirtti.

Kenti sokak sokak gezdiklerini aktaran Oluç, “Tüm gün sokak sokak kenti dolaştık ve şunu gördük ki kapasına kilit vurulacak bir parti değildir. HDP, halktır. HDP Kürt halkının onurlu direnişinin sözüdür. HDP Türkiye halklarının buluşma fikriyatıdır. Kapattım diyerek kapanmaz” dedi.

HER YERDE AYNI COŞKU

Ülkenin dört yanında karış karış gezerek halkla buluşmalar gerçekleştirdiklerini anımsatan Oluç, “Her yerde aynı coşku ve heyecanı görüyoruz. Bu kararlılık en güzel cevaptır. İktidar erki altındaki yargıya en güzel cevaptır. Bir iddianame hazırlamışlar içinde hiçbir şey yok. Bir intikam davasıdır. 6 yıl sonra intikam davası açtılar. Sadece partiyi kapatmak istemiyorlar, 451 kişiye siyaset yasağı getiriyorlar. Aynı zaman demokratik siyaset tavsiye etmek istiyorlar” diye konuştu.

“Bu halk asla diz çökmemiş boyun eğmemiştir, eğmeyecektir” diyen Oluç, şöyle devam etti:  “Kürt halkı yer de mücadele ediyor. Barışı ve özgürlüğü elde etmek için elinden geleni yapıyor. Bu halk her şeye rağmen barış elini uzatıyor. Bir kez daha diyoruz ki diz çökmeyeceğiz tüm baskılara rağmen barıştan da vazgeçmeyeceğiz.”

‘KARARLIYIZ’

Oluç, “Sayın Öcalan da barış için mücadele ediyor” diyerek Dolmabahçe mutabakatını hatırlatarak, iktidarın mutabakatı tanımadığını belirtti. Öcalan’ın en son avukat görüşünde “Bir haftada çözerim” dediği Kürt sorununa ilişkin sözlerini de hatırlatan Oluç,  “O günden bu güne kadar mutlak tecride devam etti bu iktidar. Demek ki bu iktidar barış istemiyor. Barışı kazanana kadar barış sözümüzü yerine getirene kadar da kararlıyız. Barışı, demokrasi ve özgürlüğü kazanacağınız. Herkese başarılar” ifadelerini kullandı.