HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız 30 kişinin yanmış cenazesinin hastaneye kaldırıldığı yönündeki bilgilerin de teyit edilmiş bilgiler olmadığını söyledi.

DİHA’ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, en son dün gece Cizre Devlet Hastanesi çalışanlarından alınan bilgilere göre, devlet güçlerinin hastanede çalışan yerel sağlık personellerini başka bir bölüme aldıktan sonra hastaneye hem ölü hem yaralı hem de yaralı olmadığı belirtilen kişilerin getirildiği öğrendiklerini söyledi.

Fakat şu an hastaneye de ulaşamadıklarını ifade eden Sarıyıldız, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı hakkında da net bir bilgiye ulaşamadıklarını vurguladı.

Sabah saatlerinde özel harekat polisi ve askerlerin Cizre Belediyesi'ne gelerek belediyeye ait 2 ambulansı cenazeleri almak için Cudi Mahallesi'ne doğru götürdüğünü de ekleyen Sarıyıldız, basında çıkan 30 kişinin yanmış cenazesinin hastaneye kaldırıldığı yönündeki bilgilerin de teyit edilmiş bilgiler olmadığını söyledi.

 Sarıyıldız, "Bu bilgi bizde teyitli değil. Valiliğe ulaşmaya çalışan ismini vermek istemeyen bir kuruma emniyet veya valilik Abdulceliloğlu Petrol'ün arkasındaki binada 30'ya yakın kişi ölü bulundu tarzında bir şey söylemiş. Ona dayanarak ifade edilmiş ama teyitli bir bilgi değil" dedi.
Öte yandan imc tv’de canlı yayına telefon’la bağlanan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de yanan 2 evde 30’a yakın cenazenin bulunduğunu söyledi.