CHP İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, seçimlere şaibe bulaştığını ifade ederek, AKP'ye oyların yeniden sayılması için çağrıda bulundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, "Tüm Türkiye'de sandıklar şaibelidir. AKP'ye sesleniyorum; gelin İstanbul'daki tüm ilçelerde oylar yeniden sayılsın" çağrısında bulundu.

Sarıgül'ün açıklamalarından satır başları: Henüz sonuçlar kesinleşmiş değil. Sandıklar açıldığından bu yana il başkanımızla sonuçları yakından takip ediyorum. Partili arkadaşlarımıza oyların çalınma ihtimaline yönelik tetikte durmaya devam ediyoruz. Sandık sandık ilçe ilçe bütün gelişmeleri CHP il merkezinde takip ediyoruz. 


Sonuna kadar da takipçisi olacağım. İstanbul’u sonuçları iç huzuruyla kabul etmesi için gelin tüm ilçelerde sonuçlar tekrar sayılsın. Sonuçlar ne olursa olsun bu seçim demokrasi tarihine ne yazık ki şaibeli bir seçim olarak geçecektir. Kampanya başından bu yana demokrasi ve etik kurallarla bağdaşmayan saldırılarla karşılaştık.

Başbakan tv ve gazeteleri doğrudan arayarak şahsıma sansür uyguladı. Tek iletişim kanalımız olarak kalan sosyal medya yasaklandı. Son olarak adaylıktan çekildiği şeklinde binlerce yalan SMS atıldı. Böylesine anti, demokratik ortamda seçimlere girdik. Onlarca ilçede birçok okulda elektrikler kesildi oy torbaları ortalıklarda dolaştı.