Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül basın mensuplarına Şişli Evlendirme Dairesi’nde bulunan kafede sahur yemeği verdi. Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya yanıt verdi.

Gelecekteki durumunun halkın vereceği kararlar doğrultusunda olacağını belirten Sarıgül, "Benim nereye gideceğim kararını benim vermem söz konusu değildir. Çünkü Sarıgül’ün rütbe heyecanı yoktur. Benim öncelikle vatandaşlarıma hizmet heyecanım var. O yurttaşlarım hizmet heyecanımda beni nerede görmek istiyorlarsa önümüzdeki günlerde yapılacak olan kamuoyu yoklamaları yurttaşlarımızın takdiridir. Takdir edersiniz ki seçimlere daha 7-8 ay gibi bir süre var. Benim birinci görevim Şişlili yurttaşlarıma gecemi gündüzüme katarak son saatime, son dakikama kadar hizmet etmektir. Onun için daha çok erken bir noktadayız. Önümüzdeki günlerde bakalım ne gösterecek" şeklinde cevap verdi.

CHP'YE YENİDEN DÖNME TARTIŞMALARI

Sarıgül, CHP’ye yeniden dönüp dönmeyeceği yönündeki soruları yanıtsız bırakırken, "Bugüne kadar Sarıgül olarak ben hiçbir kamuoyu yoklaması yaptırmadım. Ben kamuoyu yoklamalarımı yurttaşlarımın kalbinde görüyorum. Gittiğim her noktadan, hiçbir siyasi parti gözetmeden yurttaşlarımdan çok büyük bir ilgi görüyorum. İnşallah onların ilgilerine layık olmaya çalışacağım," dedi.