DSP Şişli adayı Mustafa Sarıgül 31 Mart yerel seçimlerine dair konuştu. CHP'den istifasında Kılıçdaroğlu'na kırgın olmadığını söyleyen Sarıgül, "Sayın genel başkanın çevresinde ona eksik bilgiler veren ve yanlış yönlendiren kadrolar var. CHP'de partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var" dedi.

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP’den istifa etmesine yönelik soruları yanıtladı. Şişli için iki yıldır çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Sarıgül, “2009’dan daha fazla oy alırsak sakın şaşırmayın” dedi.

CNN Türk’te Hakan Çelik’le Hafta Sonu programına konuk olan Sarıgül, CHP’nin adayları açıklamak için çok geç kaldığını belirtti. Sarıgül, eski partisinin adaylarını bir yıl önceden çıkarması gerektiğinin altını çizdi.

ADAYLAR NASIL PROJE ANLATACAK?

5 yıl önce “Sarıgül en değerli adayım” diyorsunuz 5 sene sonra Sarıgül’e kendi ilçesini aday yapmakta zorlanıyorsunuz. Bu meseleyi benim meselem olmaktan çıkarmak genele yaymak lazım. Bugün seçimlere 57 gün var. Hala adaylar belli değil. Nasıl bu adaylar gidecek projelerini anlatacak. Ben ana muhalefette sistem meselesine üzülüyorum. İktidar 25 yıldır belediyeleri yönetiyor. Muhalefet olarak görevimiz iktidarın yanlışlarını söylemek. Adayların açıklanmasını toplumsal barışla yapmak lazım. CHP adaylarını bir yıl önce açıklamalı.

KILIÇDAROĞLU’NU YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR

Ben Kılıçdaroğlu’na asla kırgın değilim. Kendisinin çok iyi olduğunu biliyorum. Sayın genel başkanın çevresinde ona eksik bilgiler veren ve yanlış yönlendiren kadrolar var. CHP’de partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var. Yarın DSP Genel Merkezi toplanacak ve resmi karar verilecek. Bana gönüllerini açtılar, onlara çok teşekkür ediyorum. 2009’da DSP’den aday olup kazandım. Beni CHP Genel Merkezi’nden bir tek yönetici aramadı. Ben 48 aydır çalışıyorum. Sahadayım. Belediye başkanlığında boşluk vermek olmaz. Bir tek düğün, cenaze kaçırmadım. Bu çalışmaları yaptığımı herkes biliyor. CHP’den bir tek kişi beni aramadı. Sayın Kılıçdaroğlu da beni aramadı ama yakın çevresinden bana telefonlar geldi. Şişli’de 2009’da da benzer bir seçime şahit olduk. Şişli’de herkesi kucaklayacağız. Çok daha fazla oy alırsak sakın şaşırmayın.

ŞİŞLİ ESKİDEN MARKAYDI

Kafam tamamen Şişli’de. 1 yıl içerisinde orayı eski havasına kavuşturmak istiyorum. Bir şehrin marka caddeleri vardır. Eskiden de İstanbul’a gelenler Nişantaşı ve Abdi İpekçi’ye gelirdi. Biz Nişantaşı’nı gelin gibi süslerdik. Konserler, etkinlikler olurdu. Faytonlar gelirdi, yılbaşında suni kar yağdırırdık. 3 aylık süre içerisinde milyonlar oraya akardı. Oradaki esnaf 8 aylık cirolarını 3 ayda yapardı. Şişli’de sanayi, turizm, ticaret var. Şişli çekim merkezi 5 yıldır ışığı söndü ama yakın zamanda tekrar ışığını yakacağız.

FARKLI İBADET YERLERİNE İLK DESTEK VEREN BİZİZ

Yerel yönetimlerde Şişli çok öncü bir modeldi. Bunun tekrar olmasını isteyen herkesi bekliyoruz. Şişli’de bütün yurttaşlarımızın yüzü gülsün ama kültürler de özgür olsun. Cami, Cemevi, Sinagog ve Kiliselerimize ilk destek veren biziz. Anaların göz renkleri farklı olabilir ama gözyaşları aynıdır. Gayrimüslim yurttaşa görev veren ilk kişiyim. Bu çalışmaları ilk biz yaptık.

BERLİN MODELİNİ ÖRNEK ALACAĞIZ

İzzetpaşa mahallemiz var orayı kentsel dönüşüme sokmak istiyorum. Orası marka mahalle olacak. Bunu da 2 yılda yapacağım. Berlin modelini örnek almayı planlıyoruz. Okullarımızın, öğretmenlerimizin mutlu olması için ben bütün okullarımızı 50 derslik dev okullar yaptım. Her şeyi MEB’den beklemek doğru değil.