Parti kurultayında kimden yana tavır alacağı merak edilen Mustafa Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu şu anda CHP'nin birleştirici gücüdür." dedi.

Kemal  Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK, olağanüstü kurultay kararı aldı. Kurultay ATO Salonu’nda 5-6 Eylül’de yapılacak. CHP Lideri, "Bu bir tasfiye değil, bütünleşme ve büyüme kurultayı olacak. Türkiye’ye örnek bir kurultay yapacağız" dedi.

SARIGÜL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ZİYARET

CHP’de dün sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Baş başa yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede olağanüstü kurultay kararı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ele alındı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, görüşmede Sarıgül’ün, kendisi ve arkadaşlarının kurultayda CHP Lideri’ne tam destek verecekleri sözünü verdiği öğrenildi. Basına kapalı görüşmeye ilişkin Sarıgül, özetle şunları söyledi:

"PARTİ DİSİPLİNİNE UYMAK LAZIM"

Kurultay yapılmasını isteyen arkadaşlarımın bu taleplerine saygı duyuyorum. CHP demokratik bir partidir; farklı görüşler olması doğaldır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, ben de farklı bir görüş ortaya koymuştum; ancak bu önerimi ve eleştirimi yerinde ve zamanında yaptım. Parti yönetimi adayımızı belirledikten sonra ise üzerime düşen görevi yerine getirdim. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde Sayın İhsanoğlu için oy istedim. Yapılması gereken, parti disiplinine uymaktır.

"KILIÇDAROĞLU CHP'NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ"

Ben, önümüzdeki sürecin Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Kendisi şu anda CHP’nin birleştirici gücüdür. Kurultay aynı zamanda bir fırsattır. Bu kurultayda parti iç sorunlarını çözüp, tam bir birlik içinde 8 ay sonraki genel seçime hazırlanabiliriz.

Genel seçimlere giderken yurttaşlarımızın önüne bir değişim programıyla çıkmalıyız. Bu program halkın kültürel farklılıklarını zenginlik sayan bir anlayışla hazırlanmalı; ülkemizin her köşesindeki insanlar CHP’deki bu değişimi hissetmelidir. Tüm bunları Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte yapabiliriz. Burada esas mesele 1970’lerdeki CHP ruhunu yeniden ayağa kaldırmaktır. Uyuyan dev mutlaka uyanacaktır.