Gazeteport'tan İhsan Demir'in haberine göre, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül seçimlerde en önemli siyasi rakibi Kadir Topbaş'a karşı önemli bir atak yapmaya hazırlanıyor. Sarıgül dünyaca tanınan mimar Ahmet Vefik Alp'i kadrosuna katma hazırlığında. Siyasi kulislerden sızan bilgillere göre Sarıgül, AKP'li rakibi Kadir Topbaş'ı MHP ve eğitimli kararsız seçmen tabanında alacağı oylarla geçmeyi planlıyor.

Sarıgül bu amaçla Adalar'dan bağımsız belediye başkanlığı adaylığını koymayı düşünen Ahmet Vefik Alp'i yanına almak için atağa geçti.

Edinilen bilgilere göre aracılarla dolaylı yoldan Ahmet Vefik Alp ile irtibata geçildi. Alp'in öne sürdüğü bazı şartlar kabul edildi. Sızan bilgilere göre Alp'in istediği Belediye Meclis Başkan vekilliği görevine onay çıktı. Ancak prensipte varılan bu anlaşma henüz resmileşmedi. Genel Merkezin vereceği onaydan sonra bu anlaşma törenle açıklanacak.

Ahmet Vefik Alp de Sarıgül'ün kendisine böyle bir teklifte bulunduğunu kabul etti. Ancak Alp, bu teklif ile ilgili henüz bir anlaşmaya varmadıklarını belirtti. Alp, "Doğrudur, Sarıgül bana aracılar vasıtası ile böyle bir teklifte bulundu. Benim kendisine böyle bir çalışma halinde bazı şartlarım oldu. Ancak görüşmenin ucu şu anda açık. Henüz bir anlaşma sözkonusu değil" dedi.

AHMET VEFİK ALP KİMDİR?

Daha önce MHP ve DYP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Ahmet Vefik Alp, 1948'de Kızıltoprak'ta doğdu. 1967’de İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesini, 1971’de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirerek mimar, 1973’te Yüksek Mühendis Mimar oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'ne asistan olarak atandı. Amerika’da yüksek lisans ve doktora yaptı. Tez çalışmaları ve makaleleri birçok dilde yayınlandı.

1982’de Suudi Arabistan Kral Fahd Üniversitesine davet edildi ve burada 7 yıl boyunca dersler verdi; birçok mimarlık projesine imza attı. 1984’de doçent, 1989’da Birleşmiş Milletler Teşkilatının himayesindeki “Uluslararası Mimarlık Akademisi” profesörlüğüne getirildi.

2000 yılında Yüksek Bilim Konseyinin teklifi üzerine “Uluslararası Mimarlık Akademisi” tarafından 16 ülkeden 21 üyenin oybirliği ile “Büyük Usta” mertebesine yükseltildi. Prof. Alp, 1999-2002 yılları arasında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi.