Mustafa Sarıgül, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ilk kez konuştu. Sarıgül, "Zamanlaması manidar elektrik kesintileri, ortalarda dolaşan oy torbaları ve benzeri olaylar bu seçimlerin siyaset tarihimize temiz geçmesine engel olmuştur" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılan Mustafa Sarıgül, "Her şeye karşın Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul'da bugüne kadarki en yüksek oyumuzu aldık. İstanbul'da bu oy oranına ulaşmamız elbette bizim için teselli olamaz. Mazeretlere sığınmak siyasi karakterime aykırıdır. Yapmamız gereken daha çok kenetlenerek, hiç zaman kaybetmeden yarından itibaren dünden daha hırslı çalışmaya başlamaktır" dedi.

'İNANÇLARA SAYGILI LAİKLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE ÇİLELİ BİR YOLCULUK VAR'

Türkiye genelinde alınan sonuçlar şunu gösterdi: hak ve özgürlükler için, demokrasi için, inançlara saygılı laiklik için önümüzde çileli bir yolculuk var. Çocuklarımızın çağdaş bir Türkiye'de yaşaması için bu yolculuğu sürdürmek boynumuzun borcudur.

İsterdim ki şaibesiz, şüphesiz, tertemiz bir seçim olsun ve bu seçim demokrasi yolunda önemli bir kilometre taşı olsun. Ama seçim döneminde yaşadığımız zorluklar, seçimlere sayılı günler kala kapatılan Twitter ve YouTube... seçim bürolarımıza ve otobüslerimize yapılan saldırılar... seçime iki gün kala sahte sms mesajlarıyla adaylıktan çekildiğim yolunda yalan haberler yayılması; Kadıköy mitinginin iptal edildiğine dair sahte haberler yapılması; seçim gecesi olacakların da ipucunu veriyordu. Zamanlaması manidar olan elektrik kesintileri, ortalarda dolaşan oy torbaları ve benzeri olaylar bu seçimlerin siyaset tarihimize temiz geçmesine engel olmuştur.

'İSTANBUL'DA EN YÜKSEK OYUMUZU ALDIK'

Her şeye karşın Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul'da bugüne kadarki en yüksek oyumuzu aldık. İstanbul'da bu oy oranına ulaşmamız elbette bizim için teselli olamaz. Mazeretlere sığınmak siyasi karakterime aykırıdır. Yapmamız gereken daha çok kenetlenerek, hiç zaman kaybetmeden yarından itibaren dünden daha hırslı çalışmaya başlamaktır.