CHP’li bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığı’na giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü ve bu görüşmede Erdoğan tarafından kendisine, “Senin CHP’nin başına geçmen lazım” denildiği iddiasının ‘kaynağı’ olarak bugün de yeni bir isim ortaya atıldı.

Konuyla ilgili karşılıklı olarak yapılan açıklamaların ardından iktidara yakınlığıyla tanınan Murat Kelkitlioğlu, yöneticiliğini yaptığı TV100’deki köşesinde, “Benim anlatacaklarım da CHP içindeki bir kaynağa dayanıyor” diyerek, Talat Atilla’nın kaynağının CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan olduğunu iddia etti.

TUNCAY ÖZKAN İDDİASI

Kelkitlioğlu bu iddiasını “CHP’li kaynağının” kendisine, “Rahmi Turan’a verilen bilgi önce Uğur Dündar’a gidiyor. Bilgiyi götüren isim ise şimdi sıkı durun, Tuncay Özkan. Yılların duayen gazetecisi Dündar, Özkan’ın getirdiği bilginin teyide muhtaç olduğunu söyleyerek yazmayı reddediyor. Ancak Özkan pes etmiyor ve yeni bir adres arıyor. Bu kez Rahmi Turan ile arasının iyi olduğunu bildiği Talat Atilla’ya gidiyor ve bilgiyi paylaşıyor. Sonrası malum” satırlarıyla köşesine taşıdı.

UĞUR DÜNDAR: ÖZKAN’LA 2 YILDIR GÖRÜŞMEDİM

Rahmi Turan’ın yazdığı iddiayı daha önce duyan ancak ‘belgesiz’ diye yazmayan gazeteci Uğur Dündar ise Kelkitoğlu’nun bu iddiasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dündar, “Dürüstlüğüm gereği zorunlu açıklama” başlığıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“İktidarı destekleyen bir gazeteci; bana haberi getiren kişinin Tuncay Özkan olduğunu, benim teklifi reddettiğimi yazıyor. Özkan’la yaklaşık 2 yıldır ne görüştüm ne de telefonlaştım. İddia doğru değil. Talat Atilla’ya en yakın CHP’li araştırılsın.”

TUNCAY ÖZKAN: TETİKÇİLERE MEYDANI BIRAKMAYACAĞIZ

Kelkitlioğlu’nun iddialarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Özkan, “CHP ve yöneticilerini suçlayan tetikçilere meydanı bırakmayacağız. İktidara yürüyoruz. Entrikacıların her yalanını gerçekle geçersiz kılacağız. CHP’nin iktidar yürüyüşünü komplolar ve komplocular engelleyemez” dedi.