Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın katılımı ile Adana'nın Seyhan ilçesinde düzenlenen "Darbelere hayır, demokrasi hemen" mitingi binlerin katılımıyla gerçekleşti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Hiçbir zaman hiçbir darbeye karşı boyun eğmeyenler, darbelere, OHAL'lere karşı direnen halklar kazanacak. Darbelere karşı duruyoruz diyenler. Onlar darbeyi, darbeciliği kendilerinde gördüler, yeni fark ettiler. Ama bizler yıllardır darbeleri reddediyoruz. Türkiye'de bir yıldan beridir darbe, OHAL ve sıkıyönetim yaşıyoruz. Haziran sonrası darbenin her halini yaşadık. Bizler Kürtler, Aleviler ve farklı etnikte olan herkes darbeyi 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşıyoruz zaten.

'ANLAŞAMAYINCA DARBECİ İLAN ETTİNİZ'

"Bir yıldan beri bu ülkede katliam yapacaksınız, sonra da dönüp demokrasiye sarılacaksınız. Saray'ın güvenliğini almak için bu ülkeyi ölüm ve savaşa sürüklediniz. Bir yıldır akıttığınız kanlar ve anaların gözyaşlarını bodrumlarda yakıp yıktığınız gibi bugün de darbecileri siz oluşturdunuz. 14 yıl boyunca kendi çıkarlarınız için bir grup insanla el ele verip, yakıp yıktığınız. Soyup sattığınız kişilerle anlaşamayınca darbeci ilan ettiniz.

'TÜRKİYE'NİN TEK MUHALEFET PARTİSİYİZ'

"Saray'da ve Meclis'te partiler bir araya gelip karşılıklı çay içmeye gidiyorlar. Ama Meclis'in 3. partisi çağrılmıyor, dışlanıyor. Çok şükür ki sizden ayrıyız. Sizle aynı düşünce değiliz. Bugün yan yana dizilenler bizleri yanlarında görmek istemiyorlar. Yan yana duranların hiçbiri Türkiye'de alternatif bir demokrasi üretemez. Türkiye'nin tek muhalefet partisiyiz. 

'SİYASETE KAPI AÇIN'

"Türkiye'nin temel sorunlarını çözeceklerini sandılar. Bir yıl önce Kürt sorununu buzdolabına kaldırdılar. 

"Bu şekilde güçlendiklerini sananlar bugün ülkeyi bu hale soktular. Bu ülkenin teminatı olan Sayın Abdullah Öcalan'a bir yıldır sistematik tecrit uyguluyorlar. Sayın Öcalan'la 2,5 yıl süren müzakere sürecinde bu ülkede gözyaşı yoktu. Ne zaman İmralı'da tecrit uygulandı, ülke darbe mekaniğiyle karşı karşıya kaldı. Bizler sözümüzle aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığını inanıyoruz. Bu mücadelede yan yana duran bütün halkları saygıyla selamlıyoruz. Ülkenin yeniden demokratik zemine oturmasını istiyorsanız İmralı'daki tecridi kaldırın. Siyasete kapı açın."