Mardin’de düzenlenen bir panelde konuşan HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar, AKP'nin HDP'nin barajı geçmeyeceğine dair söylemlerine dikkat çekerek "Onlar bizim yüzde 10'umuzdan korkuyorlar. Çünkü bizim yüzde 10'umuz onların alacağı yüzde 35'e eşittir" dedi.

HDP Kızıltepe İlçe Örgütü öncülüğünde Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi'nde "7 Haziran seçim öncesi seçim ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi" konulu panel düzenlendi. HDP Mardin Milletvekili Adayı Mithat Sancar, Gazeteci-Yazar Ruhi Karadağ, HDP PM Üyesi Nazmi Kök ve DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı panele çok sayıda kişi katıldı.

"HDP BURAYA ÖCALAN'IN SİYASİ DEHASIYLA GELDİ"

Panelde konuşan HDP Mardin milletvekili adayı Mithat Sancar konuşmasına çözüm sürecine değinerek başladı. PKK lideri Abdullah Öcalan ile Kürt hareketinin AKP'nin hesap ve oyunlarına karşı soğukkanlı ve kararlı hareket ettiğini kaydeden Sancar, "Sayın Öcalan hiçbir zaman onların oyunlarına gelmedi. Bunu da kabul etmemiz gerekiyor. Çünkü bu çok açık bir şekilde ortadır. Sayın Öcalan'ın siyasi dehası sayesinde bugün HDP buraya kadar gelmiştir. Yani bugün HDP tüm halkların umudu ve alternatifi haline gelmişse bu Sayın Öcalan'ın siyasi dehası sayesinde oldu" dedi.

"BİZİM YÜZDE 10'UMUZ ONLARIN YÜZDE 35'İNE EŞİT"

7 Haziran seçimlerinin önemine de vurgu yapan Sancar şöyle devam etti: "Onlar bizim yüzde 10'umuzdan korkuyorlar. Çünkü bizim yüzde 10'umuz onların alacağı yüzde 35'e eşittir. Onun için de onlar korkuyorlar. Bu seçim gerçekten bizler için, tüm halklar için çok önemlidir. Bu seçimde insanlıktan anlamayanlara en büyük insanlık dersi verilecektir."