Hakların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Mithat Sancar, 11 gündür sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’deki durumu ilişkin ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a suikast girişimine dair değerlendirmelerde bulundu.

İMC TV’ye konuşan Mithat Sancar, Türkiye’nin iki ayrı hukukla yönetildiğini savunarak, hükümetin fiilen ülkeyi böldüğünü söyledi:

“Şu an Türkiye iki ayrı hukukla yönetiliyor. Hükümet fiilen ülkeyi bölmüş durumda. Burada başka bir hukuk var. Hukukun tamamen askıya alındığı bir düzen işliyor. Türkiye’nin diğer bölgelerinden koparılmış durumda. Hükümet ülkeyi bölmüş durumda.”

DEMİRTAŞ’A SUİKAST

Demirtaş’a suikast girişimi iddialarına ilişkin olarak da konuşan Sancar, “Bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri şu an böyle bir ihtimali gündeme getirmektir,” dedi.

Demirtaş’ın, barışın, birlikte yaşamanın sembolü olduğunu vurgulayan Sancar, “Bu sembole, umutlara kurşun sıkarsanız bu ülkenin geleceğine sıkarsınız,” dedi ve devlete ‘her türlü tedbiri alma’ çağrısında bulundu.