Sanatçı, akademisyen, aktivist ve siyasetçilerin 21 Mart günü yaptığı, 7 Haziran seçimlerinde “AKP’yi geriletmek, barajları aşmak için HDP’yle dayanışma çağrısı”na destek ve katılım büyüyor.

Basın ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran dayanışma çağrısına destek verenler arasına, Eşber Yağmurdereli, Menderes Samancılar,  Şebnem Sönmez, Ali Çerkezoğlu,  Aslı Erdoğan,  Barış Atay,  Muammer Ketencoğlu, Funda Alp, Can Öz, Sırma Köksal, Umay, Umay, Mustafa Sönmez, Deniz Kavukçuoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Damla Özen, Ahmet Telli gibi isimler de katıldı.

DAHA ÖNCEKİ DESTEKÇİLER

Yeni çağrıcıların eklenmesiyle büyüyen dayanışmaya daha önce de  Vedat Türkali, Murathan Mungan, Ece Temelkuran, Ahmet Ümit, Latife Tekin, Ertuğrul Mavioğlu, Tuğrul Eryılmaz, Burhan Sönmez, Sema Kaygusuz, Nejat İşler, Nur Sürer, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Seray Şahiner, Seren Yüce, Özgür Doğan, Reis Çelik, F. Serkan Acar, Gaye Boralıoğlu, Ender Özkahraman, Fuat Ercan, Mehmet Türkay, Haldun Açıksözlü, Hüsnü Arkan, Gün Zileli, Haluk Yurtsever, Hakan Öztürk, Gülsüm Kav, Emre Öztürk, Masis Kürkçügil gibi bir çok sanatçı, akademisyen, aktivist ve siyasetçi çağrıcı olmuştu.

MİMARLAR ODASI'NDAKİ TOPLANTIYA ÇAĞRI

Çağrıcılar, AKP iktidarını sokakta ve sandıkta geriletebilmek, HDP’ye omuz vermek için gönüllü olmak ve bu amaçla bağımsız bir seçim çalışması yürütmek isteyen herkesi, birlikte neler yapılabileceğini konuşmak üzere; 29 Mart 2015 Pazar, 10:30’da Karaköy Kemankeş Cad. No 31 Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda bir araya gelmeye davet ediyor.

"HER SORUMLU YURTTAŞI DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ"

Yaptıkları ortak açıklamada, laiklik ve eşit yurttaşlık konularına vurgu yapan çağrıcılar;  “Her türlü ayrımcılığa karşı, eşit yurttaşlığı yükseltmek için! TBMM’de çıkarılan faşizan yasalarla tahrip edilen hak ve hukuk yollarını yeniden tesis etmek için! Laiklik mücadelesini yükseltebilmek için! Bilimsel, eşit, laik, parasız, anadilinde eğitim talebini daha güçlü dile getirebilmek için! İktidarın beslediği cinsiyetçi anlayışın her gün kadın cinayetlerine sebep olmaması için! Kentlerimizi, meydanlarımızı, parklarımızı, derelerimizi kısacası yaşamı ve yaşam alanlarımızı daha güçlü savunabilmek için! İşçi sınıfının, emeğin, sermayenin acımasız çarkları arasında sömürülmesine karşı eşitlik mücadelesinin büyütülmesi, işsizlik, yoksulluk, taşeronlaşma, iş cinayetleri ve güvencesiz çalıştırılmaya karşı mücadelesinin yükseltilmesi için! Türkiye’nin geleceğine ilişkin kaygılar taşıyan her sorumlu yurttaşı desteğe çağırıyoruz” dedi.

Ayrıca dayanışma çağrısında, tüm Türkiye halklarının, emekçilerin, Alevilerin, laiklik mücadelesini vazgeçilmez gören yurttaşların, aydınların, sanatçıların, bilim insanlarının, sendikaların, demokratik kuruluşların, kadın örgütlerinin, doğa/çevre hareketlerinin, LGBTİ topluluklarının ve sivil inisiyatiflerin, Gezi’de olduğu gibi geniş bir dayanışma ve direniş koalisyonu ile yan yana gelmesine ihtiyaç duyduğunun altı çizilirken, etkin bağımsız bir dayanışma çalışmasının seçimler konusundaki kararsızlıkların da aşılmasına hizmet edeceği dile getirildi.

ÇALIŞMALARA KATILMAK VE ÇAĞRICI OLMAK İÇİN ADRESLER

Açıklamada; çalışmalara katılmak ve çağrıcı olmak isteyenlerin;

www.direnisvedayanisma.org sitesi ya da

[email protected] adresini kullanabileceği,

ayrıca güncel duyuruların @DayanismaCagrisi Twitter hesabından ve DayanismaCagrisi Facebook sayfasından takip edilebileceği belirtildi.

Kaynak: Toplumsol.Org