PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi ve DBP'li belediyelere yönelik kayyum uygulamasına tepki göstermek amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlen yürüyüş ardından miting düzenlendi.

Mitingde bir konuşma yapan PYD Eş Bakanı Salih Muslim, Kürt halkının direnişini selamlayıp, özgürlüğün ancak ve ancak mücadeleyle kazanılacağını savundu. “Kürtlerin Kürdistan'ın dört parçasında direnişte” olduğunu söyleyen Muslim, “Kürdistan savaşçıları bugün Rojava’da, Şengal’de ve Kuzey’de yoğun bir savaş veriyor” diye konuştu.

'DİRENİŞ ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KADAR DEVAM EDECEK'

Muslim, “Direniş Kürt halkının ve önderleri Öcalan’ın özgürlüğüne kadar devam edecek” dedi.

2 yıl önce 15 Eylül’de IŞİD'in Kobani’ye yönelik işgal saldırıları başlattığını hatırlatan Muslim, 144 gün süren direnişle bunun boşa çıkarıldığını söyledi.

Öcalan’ın Kürdistan’daki tüm bu direnişleri örgütleyen, felsefesiyle yönlendiren lider olduğunu savunan Muslim, haklarını isteyen herkesin bu çerçevede direnmesini söyledi.

'KÜRT HALKINA DİRENİŞTEN BAŞKA SEÇENEK BIRAKILMADI'

“Türkiye yönetimi Rojava’ya yönelik saldırılarının yanı sıra Kuzey Kürdistan’da demokratik ve barışçıl hiçbir yöntem ve mücadeleye izin vermiyor” diyen Muslim, Kürt halkına direnişten başka seçenek bırakılmadığını savundu.

AVRUPA'YA ÇAĞRI

Avrupa ülkelerine de seslenen Muslim, değerlerine sahip çıkmak isteyen devletlerin Öcalan ve Kürt halkının yanında olmasını istedi.

Kaynak: ANF