PYD Eşbaşkanı Salih Muslim Suriye’deki gelişmeler, Rojava'nın durumu ve Cenevre-2 toplantısı için Birleşmiş Milletler (BM) özel temsilcisi Lakhdar Brahimi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

PYD Eş Başkanı’nın yanı sıra, PYD Avrupa Temsilcisi Ebdulselam Mistefa ve Fransa Temsilcisi Xalid İsa’dan oluşan heyet, BM özel temsilcisi Lakhdar Brahimi ile Cenevre’de bir araya geldi.

PYD heyeti görüşmede Kürt Yüksek Konseyi’nin Suriye’de barışın sağlanması ve bunun için toplanacak olan Cenevre-2 görüşmeleri konusunda Lakhdar Brahimi’nin yürüttüğü çabaları desteklediğini ifade etti. PYD heyeti BM Özel Temsilcisi’ne Kürtlerin 22 Ocak’ta toplanacak olan Cenevre-2 ’ye Kürt Yüksek Konseyi olarak katılmak istediklerini belirtti. 

PYD sitesinde yer alan bilgilere göre Brahimi; Kürtlerin Cenevre-2’ye Kürt Yüksek Konseyi olarak katılması gerektiği konusuna katıldığını ve Kürtlerin bu talebinin gerçekleşmesi için çaba sarf edeceğini ifade etti. Lakhdar Brahimi’nin Cenevre’de yapılacak olan barış görüşmeleri için Kürtlerle sürekli diyalog içinde olması gerektiğini ifade ettiği de belirtiliyor.