Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı ve Meclis güvenliğine ilişkin 5N1K programına konuk olarak Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. "Saldırı Kılıçdaroğlu'na değil de Başbakan'a yapılmış olsaydı, bugün Türkiye'de yer yerinden oynardı" diyen Malik Ecder Özdemir, Genel Kurul'a silahlarıyla giren AK Partili vekillerin olduğunu söyledi.

AKP'li bazı milletvekilinin genel kurula silah ile girdiğini bunu Meclis Başkanı’nın da bildiğini ileri süren Ecder Özdemir, "AKP ’li milletvekillerinden Genel Kurul’a silah ile giren milletvekillerini Meclis Başkanı biliyor. Benim tespitim var. AKP’nin içerisinde Genel Kurul’a gelmeyen, kürsüde bir kez dahi konuşmamış, ama tek görevi orada kavga çıkarmak olduğu zaman tartışmalı oturumlarda Meclis’in en ön sıralarında oturan adeta ’A Takımı’ olarak adlandırabileceğimiz kavga çıkaran milletvekilleri var" dedi.

MECLİS’TE SİLAHLI ÇATIŞMALAR DA YAŞANABİLİR


Kılıçdaroğlu’na yapılan yumruklu saldırının planlı olduğunu ileri süren Özdemir şunları söyledi: "Buna benzer veya daha ağır saldırıları mecliste bekliyordum. Bundan 1 yıl önce de söylemiştim. Mecliste silahlı çatışmaların da yaşanabileceğini söylemiştim. Sayın Cemil Çiçek’e de söylemiştim. Şahsın daha önce meclise hiç gelmediği ifade ediliyor. Kamera kayıtlarını izlediğimizde çok profesyonelce hazırlanmış bir saldırı. Meclise ilk defa gelen birisi gibi değil. Nereye gideceğini, saldırıyı planladığı yerin güvenlik anlamında en zayıf nokta olduğunu bilen önceden tespit eden başkaları tarafından da yardım almış planlı bir saldırı."

SADECE BAŞBAKAN’A YÖNELİK BİR GÜVENLİK TEDBİRİ VAR

Mecliste milletvekillerin can güvenliğinin olmadığını, sadece Başbakan Erdoğan’a yönelik bir güvenlik önleminin olduğunu söyleyen Ecder Özdemir, "Mecliste milletvekillerin can güvenliği yoktur. Sadece Başbakan’a yönelik bir güvenlik tedbiri var. O da çok aşırı bir güvenlik tedbiri. Koruma polislerinden adeta etten bir duvar örülüyor. Onun dışında hiç kimsenin güvenliği yok maalesef. Meclise iyi niyetle gelen insanlar, meclise giremiyor. Terör uygulamak için gelen, her türlü sabıkası olan birisi de dünkü olayda olduğu gibi elini kolunu sallayarak girebiliyorlar" dedi.

SALDIRI BAŞBAKAN’A YAPILMIŞ OLSAYDI TÜRKİYE’DE YER YERİNDEN OYNARDI


Malik Ecder Özdemir, "dünkü saldırı Başbakan’a yapılmış olsaydı, bugün Türkiye’de yer yerinden oynardı" diyerek saldırı sonrasındaki gelişmeleri eleştirdi. Ecder Özdemir, "Dünkü saldırı Kılıçdaroğlu’na değil de Başbakan’a yapılmış olsaydı, bugün Türkiye’de yer yerinden oynardı. Dünden bugüne içişleri bakanından tek kelime açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanı’nın görevi, Twitt atmak mıdır? 24 saat geçmeden hiçbir araştırma yapılmadan saldırıyı yapan şahsın serbest bırakılması, Türkiye’de hukukun olmadığının bir göstergesidir. Bu iş teşvik edici olacaktır" diye konuştu.