HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Ağrı merkezde bulunan Dörtyol kavşağında düzenlenen mitinge katıldı.

Mitinge Muş Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muş’tan sen niye aday oldun ya?” diyerek eleştirdiği Sakık, mitingdeki konuşmasında “Bana deseler ki vatanın neresi? Ağrı benim birinci, Muş’ta ikinci vatanım. Siz çok onurlu bir halksınız, direne direne kazandınız. Siz zora hilelere karşı nasıl direndiğinizi bilmez miyim?” dedi.

Sakık şöyle devam etti:

“Biz bu coğrafyada çalınmış bir belediyeyi aldık. Buralar eli sopalı insanlara aitti. Ne yaptık biliyor musunuz? Burayı halkın belediyesi yaptık. Bu belediyeyi aşiretlerin, ailelerin değil bütün Ağrı halkının belediyesi yaptık. Siz bize ne kadar güvendiniz. İşte Muş halkı da beni istedi. Gel Muş’ta adaleti inşa et dediler. Ben de başım gözüm üstüne dedim. Benim oraya gidişimden çok rahatsız oldular. Sayın Cumhurbaşkanı beni hedef aldı. Ben, dün Muş’ta da söyledim, Cumhurbaşkanı’ndan daha eski bir siyasetçiyim.”

BULDAN: HERKES BU İKTİDARDAN ÇEKTİ

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da üç gün sonra güzel bir ülkeye uyanılacağını söyledi ve şöyle konuştu:

“31 Mart’ta milliyetçi ittifakın kaybetmesi için güzel bir güne uyanacağız. Onun için diyoruz ki; işte meydan, işte Ağrı, işte sandık. Çünkü biliyoruz ki bu ülkede herkes bu iktidarın bu zihniyetinden oldukça rahatsız. Ve 31 Mart tarihini sabırsızlıkla bekliyorlar. Çünkü 17 yıllık AKP’nin iktidarlık döneminde herkes bu iktidardan çekti. Kendisi gibi düşünmeyeni cezalandıran bir anlayış 31 Mart’ta bu ülkenin halklarından gereken dersi alacak. Ama o ders özellikle Ağrı’dan, Agirî’den verilecek. 17 yılın 13 yılını burada Ağrı’da AKP’liler yönetmesine rağmen yoksulluk bitmedi. Geldiklerinde de yoksuldu, şimdi de yoksul. Burada bir hastane yaptılar, o hastane binası 10 yılda tamamlandı ve içinde sadece bir tane doktor var.”