BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Paris'te suikast sonucu öldürülen PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in cenazesine sahip çıkacaklarını söylerken, Türkiye'de artık barış ikliminin gerçekten oluştuğunu söyledi.

"HİÇ KİMSE BARIŞIN KARŞISINDA DURAMAYACAK"

Sırrı Sakık, barışın Türkiye'de olgunlaştığını belirterek "Dünyanın hiçbir yerinde artık olgunlaşmış bir fikrin karşısında kimsenin duramayacağını hep söylüyoruz. Bu ülkede de artık barış olgunlaştı. Hiç kimse barışın karşısında duramayacak" şeklinde konuştu.

"BU RUHLA CENAZELERİ KALDIRACAĞIZ"

Türkiye'de büyük bir konsensus bulunduğunu ifade eden Sakık "Geçmişten bugüne kadar buna benzer zaman zaman barış görüşmeleri olmuştur, ama hiçbir barış görüşmesi bu kadar toplumun değişik kesimlerinde ortak bir konsensus oluşturmadı. Biz umutluyuz, bu ruhla cenazeleri kaldıracağız ve ona uygun davranacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Süreci zora sokmadan bir cenaze töreni yapılmalı" sözlerine dikkat çekilmesi üzerine Sakık, "Tabi ki katılıyorum, Bülent Bey'in son dönemlerdeki açıklamalarını çok önemli buluyoruz. Siyasetin dili bu olmalıdır" karşılığını verdi.

Sakık şöyle devam etti:

"Siyaset önce bu kirli ve paslı dilden kendisini bir an önce kurtarmalıdır. Bülent Bey bu noktada vicdan sahibidir. Zaten inandıklarını da açıkça söylüyor. Hepimiz de bunun ruhuna uygun hareket edeceğiz. Amacımız barışı daha da büyütmektir. Hem cenazelere sahip çıkacağız, hem onların ruhuna uygun davranacağız, hem de onların yıllardır özlemi olan barışı büyütmek için de ona uygun adımlar atmalıyız."