BDP Ağrı Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, AKP’nin seçim sonuçlarına yeniden itiraz etmesini “halkın iradesini yok sayma” olarak değerlendirdi. Sakık, kentin polis ve askerlerle adeta kuşatma altında olduğunu söyleyerek, “Despotluk yapıyorlar” dedi.

Ağrı’da BDP’nin seçimleri defalarca yapılan sayımlara rağmen kazanması ardından AKP 14’üncü kez itirazda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) itiraza bugün yanıt vermesi bekleniyor. YSK bir önceki kararında AKP’nin itirazını reddetmişti.

Halkın iradesiyle birlikte belediyeyi kazandıklarını ifade eden Sakık, “Ama içlerine sindiremiyorlar, bütün oyunlara başvuruyorlar” diyerek, tekrar tekrar yapılan sayımlarla BDP ile AKP arasındaki oy farkının 10’a düşürüldüğünü belirtti.

Sakık, “Ağrı bir kuşatma altında, her tarafta polis ve güvenlik birimleri var. Bir karargah kurdular. Halkın kazandığı seçimleri elimizden almaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

YSK’ya yeni bir hakim atanacağına dikkat çeken Sakık, “AKP talebi doğrultusunda karar verecek. Bu artık bir seçim değil. Halkın iradesini yok saymadır” diye tepki gösterdi.

Ankara’ya gelerek bu konuda İçişleri Bakanlığı ile de görüştüğünü söyleyen Sakık, seçim sonuçlarının değiştirilmek istendiğini belirterek, “Despotluk yapıyorlar. Ağrı üzerinde büyük hesapları var” dedi. (ANF)