CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Ekim 2016’da ataması gerçekleşen ancak ‘güvenlik soruşturması’ nedeniyle henüz göreve başlatılmayan hekimlerin durumunu meclis gündemine taşıdı.

CHP’li İrgil, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a, “Ekim 2016’da ataması gerçekleşen ve görev başı yapması beklenen hekimlerin güvenlik soruşturması için bekletilme sebebi Menzil tarikatının izin vermemesi midir?” diye sordu.

Şubat ayında dönemin bakanı Recep Akdağ, ‘ciddi ihtiyaç olduğu’ gerekçesiyle güvenlik soruşturması yerine arşiv araştırmasıyla hekimlerin işe başlatılacağına açıklamıştı.

İrgil, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi şu soruların yanıtını istedi:

*Ekim 2016’da ataması gerçekleşen ve görev başı yapması beklenen hekimlerin güvenlik soruşturması için bekletilme sebebi Menzil tarikatının izin vermemesi midir?

*Sağlık Bakanlığı’nı Menzil tarikatı mı yönetmektedir?

*Süresi yasal olarak belirtilmiş olmasına karşın devlet hizmet yükümlüsü hekimlerin güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları neden süresinde tamamlanmamaktadır?

*Devlet hizmet yükümlüsü hekimlerin güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları ne zaman tamamlanacak ve bu hekimler görevlerine başlatılacaktır?

*Doktor ihtiyacı bulunduğunu söyleyen (dönemin) Sağlık Bakanı Akdağ’ın, 16 Şubat 2017 tarihinde yaptığı açıklamadaki söz konusu yöntem hangi nedenlerle uygulanmamaktadır?

*Açıklama doğrultusunda hekimler neden görevlerine başlatılmamaktadır?

*Aylardır işsiz kalan hekimlerin yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak düzeye gelmiş olmaları ‘OHAL’de halk mağdur olmayacak’ ifadesiyle çelişmiyor mu?”