Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala’nın görevi bırakmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akdağ, "Önümüzdeki günlerde de olacaktır. Yani yarın olacaktır anlamında söylemiyorum. Bunları çok normal karşılamak lazım. Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle gerçekleşmiş bir değişiklik olarak değerlendiriyorum" dedi.

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki son durumu incelemek üzere kente bulunan Akdağ, Mersin Valiliği'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin kabinedeki değişikliği hatırlatması ve değişikliklerin sürüp sürmeyeceğini sorması üzerine, 15 yıldır aktif siyasetin içerisinde olduğunu, 10 yıllık bakanlık döneminde bulunup sonra ara verdiğini hatırlattı.

Son 3 aydır yine kabine yer aldığını kaydeden Akdağ, "Bunu neden anlattım? Çünkü buna benzer çok revizyonlar gördüm. Çok tabiidir bu. Sonuçta bir ekiple hizmet ediyorsunuz. Burada sorumluluk kendisine verilmiş olan kişiler, Başbakanımız zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabilir. Bazen arkadaşlarımızın kendileri de bunu talep edebilir" diye konuştu.

Konunun detaylarını bilmediğini, Efkan Ala ile sadece telefonla konuşarak, "Hayırlı olsun" dediğini aktaran Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar çok tabiidir yani. Aslında AK Parti siyasette kişilerin değil ilkelerin etkin olduğu, kurumsallaşmış bir siyaset yapısını artık Türkiye'ye yerleştirmiş bir partidir. Bu itibarla bunları tabii karşılamak lazım, bu tip değişiklikler olur. Önümüzdeki günlerde de olacaktır.

“Yani yarın olacaktır anlamında söylemiyorum. Bunları çok normal karşılamak lazım. Geçmiş dönem Türkiye'si ile kıyaslarsak, Türkiye'de bakanlık sürelerinin önceki dönemlerle kıyaslanmayacak kadar uzun olduğunu görürsünüz.

Dolayısıyla tabii bir değişiklik olarak, Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle gerçekleşmiş bir değişiklik olarak değerlendiriyorum."