Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkarak dünyada 114 bini aşkın kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca, TBMM’de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuştu. Tüm kıtılara yayılan koronavirüse ilişkin bilgi veren Koca, Türkiye'de şu ana kadar tespit edilmiş koronavirüs vakası olmadığını söylerken, "Koronavirüs salgınının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" dedi.

Koca, Avrupa'nın önlem alma konusunda eksik olduğunu ifade ederek "İtalya, genel anlamda önlem almadı. Avrupa da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa'nın bu konuda tedbir almadığını söyledik. İran'la sınırımızı kapatarak önlem aldık ama bunu Avrupa için yapabilmek daha zor. Bu hastalığın teşhisinin ardından önemli olan durdurmak. Artık Avrupa ve tüm dünyada bu salgının baş gösterdi.  İtalya önlem almadı, Avrupa'da İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa önlem almamakta ısrarcı. Almanya, Fransa ve İsviçre daha büyük sorunlar yaşayacak. Bizim de Avrupa'yla ilişkimiz çok yoğun" diye konuştu.