Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık yaptığı son MYK toplantısında, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen üçlü liderler zirvesiyle ilgili bir ayrıntı paylaştı. Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu birçok konuda eleştirdiğini anlatarak, “Sağ olsun Bahçeli benim yerime her şeyi söyledi” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) partililerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, İstanbul Beşiktaş’taki hain bombalı saldırı sonrası muhalefet liderleriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldiği üçlü zirveye ilişkin bilgi verdi.

Başbakan Yıldırım MYK toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin Adana mitingini hatırlatarak, “CHP olarak, HDP’den bir farkınız kalmadı. Neden mitingde böyle bir konuşmaya yer verdiniz” diye eleştirdiğini aktardı.

Başbakan Yıldırım, “Sağolsun Bahçeli benim yerime her şeyi söyledi” dedi. Bahçeli’nin eleştirileri karşısında şaşırdığını da ifade eden Yıldırım, “Bahçeli bana okul arkadaşı olduklarını söyledi ve ‘Ben eleştiririm’ dedi” ifadesini kullandı. Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin CHP’nin anayasa değişikliğinde yer almamasını da eleştirdiğini söyledi.

Yıldırım zirvede, 'terörle mücadele' konusunda ortak bir dil belirlendiğini anlattı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye belirlenen ortak dil ile “Yurtdışında terörle mücadeleyi anlatalım” önerisini getirdiğini, her iki liderin de bu öneriyi kabul ettiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, AK Parti, CHP ve MHP’nin ortak heyet oluşturarak, hem yurtdışı temsilcilikleri hem de yakın oldukları STK’lar aracılığıyla başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede Türkiye’nin aleyhine devam eden propagandanın önüne geçilmeye çalışılacağını anlattı.