Çağlayan'da polis operasyonu sonucu öldürülen Şafak Yayla'nın memleketi Giresun'da yapılan cenaze töreni sırasında bir grup cenaze evini taşladı.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan ve polisin operasyonu sonrası hayatını kaybeden Şafak Yayla’nın cenazesi memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesine getirildi.

Karayoluyla yoğun güvenlik önlemleri altında gelen cenaze aracına bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. Aynı grup daha sonra Yayla ailesinin evine yürümek istedi.

CENAZE EVİ TAŞLANDI, JANDARMA MÜDAHALE ETMEDİ

Protestoların ardından yoluna devam eden cenaze konvoyu  Yayla’nın Karabörk köyündeki evine getirildi. Evinin bahçesine gömülecek olan Şafak Yayla’nın mezar yeri hazırlanırken, Jandarmanın müdahale etmediği grup cenaze evini taşladı.


Cenaze evini taşladılar... Yayla'nın cenazesi... paylaşan: cumhuriyet

‘TERÖRİST BU ÜLKEYİ SOYANLARDIR’

Şafak Yayla'nın Giresun'daki cenaze evinin taşlanmasının ardından basına açıklamalarda bulunan Şafak Yayla'nın dayısı Esat Berberoğlu, "Bu ülkenin asıl teröristi kimse ona lanet olsun. Terörist bu ülkeyi soyanlardır" dedi.

Yayla’nın dayısı Esat Berberoğlu, “Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir çocuktu. Bu çocukların bu hale gelme nedenleri nelerdir ? Bu çocuklar da bizim canımızdır. Biz insan değilmiyiz. Bunu terörist diye yazacaklar. Bu ülkenin asıl teröristi kimse ona lanet olsun. Terörist bu ülkeyi soyanlardır. 30 bin kişinin katiline terörist diyemeyenler bu hukuk fakültesinde okuyan çocuğa terörist diyorlar. Buradan ilan ediyorum Şafak Yayla terörist değildir“ dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, cenaze işlemlerinin bitmesinin ardından Şafak Yayla'nın cenazesinin öğle saatlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.