Alevilik üzerine yayınlanmış dört kitabı bulunan araştırmacı yazar Hamza Aksüt “İsmimin kullanıldığı Sabahat Akkiraz'ın hazırladığı Alevi raporu ile bir ilgim yok” dedi.

Hamza Aksüt, “Son günlerde medyada yer alan Alevi Raporu'nda danışman olarak adım geçmektedir. Hürriyet ve Habertürk gazetelerinde yer alan haberde, İstanbul milletvekili Sabahat Akkiraz ve kardeşi Hasan Akkiraz'ın hazırladığı Alevi Raporunda adımın danışman olarak yazıldığı belirtilmektedir. Adı geçen raporu görmediğim gibi, içeriğine katılmam da mümkün değildir. Alevi nüfusu konusundaki bilgiler tümüyle yanlıştır. Raporun içerdiği birçok bilgi de yanlıştır” dedi.

Hamza Aksüt raporun öyküsü şöyle anlattı:

“Sayın Hasan Akkiraz bir süre önce benden Alevi yerleşim sayısı ile ilgili bilgi istedi. Israrı üzerine Alevi yerleşimlerin sayısını bildiren bir yazı düzenleyip sayın Akkiraz'a verdim.

Sayın Akkiraz, bir rapor hazırlayıp benim adımla birlikte beş kişinin daha adını danışman olarak yazıp bir kitapçık bastırıyor. Raporu başkalarına gönderdiği halde bana gönderme gereği bile duymuyor. Raporu, ancak üçüncü kişilerden elde edebiliyorum.

Bir de bakıyorum ki rapor, maddi hatalarla dolu. Üstelik benim verdiğim nüfus bilgileri hiç yer almıyor. Bunun yerine, üç kat yanlış olan sayılar veriliyor.

Durumu Hasan Akkiraz'a bildirdiğimde kitapçığı imha edeceğini, raporu açıklamayacağını söylediği halde, rapor kitapçığı 18 Aralık 2012 günü CHP grubunda dağıtılıyor.” (Deniz Güneş / Demokrat Haber)