Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimince gerçekleştirilen referandumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı yaptı. Karamollaoğlu’nun gündeminde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu vardı.

Nergis Demirkaya'nın Gazete Duvar'da yer alan haberşne göre referandum öncesi, “bölgenin dış müdahalelerle şekillendirilmesinin huzur getirmeyeceği” yönünde değerlendirmeler yaptıklarını hatırlatan Karamollaoğlu, Irak ve Suriye örneklerini vererek şöyle devam etti: “Hep yanlış tarafta oldu hükümet. Yanlış tarafı destekledi. Şimdi de endişemiz o ki bizim üzerimizde planlanan oyunlara kurban gidiyor. Yeni bir oluşum meydana geliyor. Bu oluşum bizi endişelendiriyor ama biz orada meydana gelen oluşum nedeniyle orada yaşayanları ABD, İsrail kucağına itelememeliyiz. Bugün daha ihtiyatlı olarak, yapılan hataları giderecek politikalar oluşturmalıyız. 15 yıl önceki gibi değil.

Bizim çok ciddi yeniden politika düzenlemeye ihtiyacımız var. Ne olduğunu görüp bundan sonra ne yapılacağıyla ilgili ciddi çalışmalar yapmalıyız. Bu referandum belki olmamalıydı ama olduktan sonra bu savaş çığırtkanlığına vesile edilmemeli. Oldu bitti. Şimdi biz bunun arkasından Kuzey Irak’ın, Irak’ın bu bölgenin nasıl bir yapıya kavuşması gerektiğini birlikte belirlemek zorundayız. Sadece kavga ederek, laf düellosu ile bu problemi çözemeyiz.”

‘BATI DEĞİL BİZ ÇÖZMELİYİZ’

Sorunların konuşularak çözülmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, “Türkiye, İran, Irak, Suriye, en azından bu bölgedeki 4 ülke buralarda yaşayan ve sıkıntılara sahip Kürt kardeşlerimizle beraber oturup problemlerini çözmek mecburiyetindeler. Bunu batı etkisi ile çözerlerse huzur getirmez biz çözersek bölgeye huzur gelir. Kolay değil ama bu olabilir” dedi.