AKP Genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım’ın başbakan olması ve kurulacak yeni hükümet ile ilgili Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi başkanı Vladimir Cabarov, açıklamalarda bulundu.

İzvestiya gazetesine konuşan Cabarov, "Türkiye'de hükümetin değişmesi pratikte bir şeylerin değişeceği anlamına gelmiyor. Nitekim Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye'yi parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçirmekte kararlı görünüyor. Buna, istifa eden başbakan Ahmet Davutoğlu karşı çıkıyordu. Binali Yıldırım da Erdoğan'a yakın bir kişi olduğu için onun koyduğu kurallara göre hareket edecektir" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ın Rusya karşıtı söylemlerinde çok ileri gittiğini biliyoruz" diye devam eden Cabarov, "Erdoğan düşürülen Rus uçağı için özür dilemeyi de reddetti. Bunun sebebi itibarını kaybetmekten korkması. Erdoğan'ın bu tavrıyla aradaki tüm köprüleri yaktığını söyleyebiliriz. Bu nedenlerle Rusya—Türkiye ilişkilerinde hiçbir değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Sputnik)