Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Duma'da Suriye hükümetine yönelik askeri müdahale olasılığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’de Rus Dışişleri Bakanı, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, "Tanrı korusun, Libya ve Irak'ta deneyimlenen maceraya Suriye'de de kalkışmasınlar. Umarım böyle riskli bir maceraya atılmak gibi bir kumar oynamazlar" diye konuştu.

'GÖÇMEN AKINI, TERÖR SALDIRILARI AVRUPA'NIN İHTİYACI OLAN SON ŞEY'

"Küçücük bir yanlış hesaplama bile yeni göçmen akınına sebep olabilir, Suriye'deki istikrarsızlık başka sonuçlar doğurabilir ki, bu, bizim de Avrupalı komşularımızın da ihtiyacı olan son şey"  uyarısı yapan Lavrov şöyle devam etti:

'JEOPOLİTİK OYUN OYNARKEN YIKIMDAN SAKLANABİLECEĞİNİ SANANLAR'

"Böyle bir şey, sadece okyanus tarafından korunan ve buradaki (Suriye) jeopolitik projelerini ilerletmek için tüm bölgeyi mahvetme çabalarını sürdürürken saklanabileceklerine inananları mutlu edebilir."

TRUMP'A 'ÜLTİMATOM VE TEHDİTLE OLMAZ' MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan 'akıllı bombalarını Suriye'ye göndereceği, bu nedenle Rusya'nın hazır olması gerektiği' açıklamasına da gönderme yapan Rus Dışişleri Bakanı, diplomatların diplomatik yöntemler kullanması gerektiğini ve ültimatomlarla tehditlerin diyaloga yardımı dokunmadığını belirtti.

'ASKERLER İLETİŞİM HALİNDE'

Lavrov, Rus ve ABD'li askerlerin ise ülkeler arasındaki çatışmayı önleme hattı üzerinden düzenli denebilecek bir sıklıkta iletişim kurmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Sputnik