Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'da haftalık basın toplantısı düzenledi.

Zaharova, 'Türkiye'nin Rus savaş uçaklarının Suriye'de sivilleri ve hastaneleri hedef aldığını söylerken yalan söylediğini' belirtti. Zaharova, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Rusya'nın gizlice IŞİD'i desteklediğini' söylemesini de 'kabul edilemez' olarak niteledi.

Rusya'nın Suriye'de hastaneleri ve okulları hedef aldığını gösteren hiçbir kanıt olmadığını da vurgulayan Zaharova, Türkiye'nin Suriye'de kendi çıkarlarının peşinde olduğunu ve bu çıkarların Suriye'deki krizin çözümlenmesiyle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

ANKARA VE DİYARBAKIR İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Zaharova ayrıca, Ankara'da askeri servis aracının, Diyarbakır'da da askeri bir aracın hedef alındığı bombalı saldırılarda ölen ve yaralananların yakınlarına başsağlığı dilediklerini ifade etti.

Rus sözcü, Türkiye'deki saldırıları 'endişe verici bir gidişat' olarak tanımladı.

Zaharova, Rusya'nın 'göçmen kartını' Ankara'ya karşı baskı aracı olarak kullandığı yönündeki suçlamaları ise 'gülünç' olarak nitelendirdi.

'ANKARA, KIBRIS'TA KENDİ ÇIKARLARINI KOVALIYOR'

Bunların yanısıra Zaharova, Ankara'yı Kıbrıs görüşmelerine müdahale etmekle ve kendi çıkarlarını 'kovalamakla' da suçladı.
Rus sözcü, Kıbrıs görüşmelerini yakından izlemeye devam ettiklerini de ekledi.

RUSYA, NASIL BİR SURİYE GÖRMEK İSTİYOR?

Zaharova, Suriye'de bağımsız bir Kürt devleti kurulması ihtimaline Moskova'nın nasıl baktığı sorulduğunda da şu yanıtı verdi: "Yıllardır Suriye'yi bağımsız, egemen, farklı inançlara sahip olan insanların barış içinde birlikte var olabileceği, demokratik ve toprak bütünlüğü korunmuş bir ülke olarak görmek istediğimizi söylüyoruz."


(Kaynak: Sputnik)